Cu mic, cu mare, la alergare!Sute de participanți la Crosul”Olympic Day”

0
142

Ca în fiecare an, Academia Olimpică Filiala Olt sub coordonarea Comitetului Olimpic Sportiv Român în parteneriat cu Primăria Caracal, ISJ Olt, DJS Olt și IJJ Olt  au organizat la Caracal, crosul „Olympic Day”.


Ieri, 23 mai, într-o ambianță deosebită sute de alergători de toate vârstele au dat startul acestei competiții care de la an la an atrage tot mai mulți participanți.


Aproximativ 500 de concurenți au fost prezenți la linia de “Start” din Parcul “Constantin Poroineanu”, elevi de la toate școlile și liceele din municipiul Caracal dar și din comunele din apropiere.

Încurajați de zeci de părinți, bunici, colegi și profesori, într-un mediu plăcut și prietenos, concursul a început la ora 18.00 iar categoriile de vârstă au fost următoarele:


Categoria I: cls.I și a II-a
Categoria II: cls. a III-a și a IV-a
Categoria III: cls. a V-a și a VI-a
Categoria IV: cls a VII-a și a VIII-a
Categoria V: clasele IX-XII
Categoria Seniori


Organizatorii au oferit tuturor participanților cate un tricou marcat cu însemnele olimpice iar primii 300 au fost recompensați cu medalii.
Premierea primilor trei sportivi pe categorii de vârstă(la masculin și feminin)a fost făcută de către primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea și Mirela Vanea, inspector pentru educație fizică și sport. Concurenților le-au fost înmânate diplome și premii constând în diverse materiale promoționale.


“Am avut bucuria să fiu din nou alături de copiii adunați azi în Parcul “Constantin Poroineanu”.

De-a lungul anilor, Mirela Vanea a adus prin elevii săi mari performanțe României iar azi, ca de fiecare dată a contribuit și a fost sufletul acestui frumos eveniment sportiv.
Felicitări copiilor și tuturor iubitorilor de sport, pentru că sportul înseamnă sănătate”, a spus Ion Doldurea.

Crosul „Ziua Olimpică” este o competiție sportivă, deschisă tuturor iubitorilor de mișcare și sănătate, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire fizică. Scopul acestui eveniment a fost promovarea valorilor olimpice precum: fair-play-ul, spiritul sportiv și importanța activității fizice în viața noastră.

Evenimentul sportiv de astăzi a fost primit cu entuziasm de către participanți.
Mulțumim domnului primar, Ion Doldurea că a fost alături de noi, ca de fiecare dată. Un mare iubitor al sportului este prezent la toate activitățile sportive. 
Felicitări copiilor și tuturor participanților!”, a spus Mirela Vanea, inspector pentru educație, fizică și sport.


Marilena Vasile