FOTO. Zeci de amenzi, după o razie de două ore pe străzile din Slatina

0
295

Polițiștii Serviciului Rutier Olt și ai Poliției Municipiului Slatina au desfășurat marți dimineață, 5 aprilie, în intervalul orar 07.00-9.00, o acțiune în Slatina, fiind echipaje la intrările și ieșirile din municipiu, dar și pe străzile din oraș. În urma raziei, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei.

Reprezentanții IPJ Olt au precizat că evenimentele rutiere din Slatina sunt generate de indisciplina pietonilor, de șoferii care nu acordă prioritate și de cei care consumă alcool.

Astfel, polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Slatina, dar și în interiorul localității, unde au fost identificate zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic sau sunt puncte de interes identificate în urma analizelor proprii, ca fiind cu risc rutier. La nivelul municipiului Slatina, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt indisciplina pietonilor, neacordarea priorității pietonilor și alcoolul.
24 de sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate, 3 pentru abaterile săvârșite de pietoni, una pentru neacordare priorității de trecere pietonilor, una pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 20 pentru alte abateri la regimul rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute două permise de conducere, dintre care unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, fiind reținute și patru certificate de înmatriculare.