Coronavirus. Oltenii care nu rămân izolați riscă o amendă de până la 20.000 de lei

0
256

Potrivit autorităților locale, la nivelul județului Olt 185 de olteni sunt izolați la domiciliu. Cei care părăsesc domiciliul risc o amendă de până la 20.000 de lei.

Prefectul județului, Florin Homorean, a precizat că niciun oltean ce se află izolat la domiciliu nu a manifestat simptome specifice virusului COVID 19.

„Dimineață, aveam 185 de persoane din județ izolate la domiciliu. Zece olteni au ieșit din monitorizare pentru că au trecut cele 14 zile de când au revenit în județ. Niciun oltean nu a manifestat simptome specifice infecției cu coronavirus. Aceștia sunt monitorizați de către DSP Olt, prin intermediul medicilor de familie”, a spus prefectul.
Oltenii care părăsesc domiciliu înainte să expire cele 14 zile în care sunt monitorizați riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

„DSP Olt poate să aplice amenzi cuprinse între 10.000-20.000 de lei pentru cei care nu rămân izolați la domiciliu. Este vorba despre HG 857 din 2011, în care sunt stipulate abaterile contravenționale de la normele din domeniul sănătății. Dacă este depistat că a plecat este, în primul rând, notificat și se poate merge până la deschiderea unui dosar penal. Avem o singură persoană în județe care a primit un avertisment ”, a adăugat prefectul.