Consiliul Superior al Magistraturii a respins din nou cererea de transfer a judecătoarei Chiriță

0
1068

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, marți, 6 martie, cererea de transfer depusă de judecătoarea Otilia Chiriţă de la Tribunalul Olt, magistrat care judecă dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de luare de mită.

Fostul procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, solicitase de această dată transferul la Curtea de Apel București sau Tribunalul București, funcție de locurile vacante, cerere respinsă de plenul CSM, Secţia pentru judecători, în ședința din 6 martie. Judecătoarea a mai avut patru încercări de a  pleca din județ la o instanță superioară, din motive personale și profesionale, prima în luna martie 2017 la Curtea de Apel București, cea de-a doua în sesiunea mai 2017 când a cerut să fie transferată fie la Curtea de Apel București sau la Tribunalul București, fie la Curtea de Apel Pitești, funcție de locurile vacante, cea de-a treia de detașare la Curțea de Apel Ploiești, iar cea de-a patra la Judecătoria sectorului 1, Judecătoria sectorului 2 sau Judecătoria sectorului 6 București, funcție de locurile vacante, toate cele patru solicitări fiind respinse de Consiliului Superior al Magistraturii.  Fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Otilia Chiriță a intrat în rândul judecătorilor în decembrie 2014, când CSM i-a aprobat cererea de a ocupa un post de magistrat în cadrul Tribunalului Olt, la Secția Penală.

Tot în ședința de marți plenul CSM a hotărât respingerea cererii de transfer a judecătoarei Gabriela Ghețu, de la Tribunalul Giurgiu la Tribunalul Olt. Totodată, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunțarea la cererea de transfer a judecătorului Florin Cristian Veselin de la Judecătoria Bălcești la Tribunalul Olt. Nu în ultimul rând, plenul CSM, Secția pentru judecători a hotărât amânarea mai multor cereri de transfer ale unor judecători, printre care și cea a magistratului Marius Virgil Ungureanu, din cadrul Tribunalului Olt, care a solicitat transferul la Tribunalul Constanța, având în vedere Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 155/2018 prin care s-au menţinut soluţiile de principiu stabilite prin Hotărârea Plenului CSM nr.496/2016, respectiv când cererile de transfer sunt formulate de candidaţi care au participat la acelaşi concurs de promovare, au prioritate cererile de valorificare faţă de cererile de transfer.

Ilie Bîzoi