Comercianţi din incinta ştrandurilor şi piscinelor, în vizorul Protecţiei Consumatorilor

0
173

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt au desfăşurat recent o acţiune tematică de verificare a agenţilor economici care prestează servicii în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, precum și în zonele de agrement, în parcurile de distracţie şi debarcadere.

Acestea au avut ca scop verificarea respectării conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în chioşcurile şi unităţile de alimentaţie publică din  incinta zonelor de agrement.

În total, au fost controlați 5 operatori economici, fiind verificate 273 de kilograme produse alimentare și 448 de litri băuturi răcoritoare și alcoolice, la unul dintre aceştia constatându-se abateri de la normele legale din domeniul protecţiei consumatorilor.

Potrivit şefului CJPC Olt, comisarul şef adjunct Angelica Filotie, neregulile constatate se referă la deficiențe de informare privind consumatorii. Pentru abaterea constatată s-a aplicat o sancţiune contravenţionale în valoare de 1.000 RON.

Ilie Bîzoi