Jandarmii olteni le-au predat ”ștafeta” meseriei elevilor de la Liceul ”Tănase Constantin” din Izvoarele

0
137

În fiecare an, pe 20 noiembrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor. Pentru a marca această zi importantă, jandarmii olteni le-au predat ”ștafeta” meseriei elevilor de la Liceul Tehnologic ”Tănase Constantin” din comuna Izvoarele. Scopul acestei activități este de a informa tinerii despre etapele care trebuie parcurse la alegerea unei cariere militare, precum și despre prezentarea tehnicii și a materialelor din dotarea efectivelor de jandarmerie.

Proiectul “Ziua Ştafetei”, campania-eveniment în cadrul căreia jandarmii predau ştafeta tinerilor dornici să afle cât mai multe despre misiunile și activitățile care presupun această meserie. Cu sprijinul unui „mentor”, elevilor li se predă „ştafeta” profesiei printr-o experienţă captivantă şi preţioasă.

Desfășurarea activității are scopul de a informa tinerii despre etapele care trebuie parcurse la alegerea unei cariere militare, precum și despre prezentarea tehnicii și a materialelor din dotarea efectivelor de jandarmerie.

De asemenea, colegii noștri din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale le-au oferit informații despre riscurile la care sunt supuși tinerii la nerespectarea normelor și a prevederilor legale, precum și despre efectele consumului de substanțe interzise.„ se arată într-un cominicat de presă.