CHINEZII ȘI TURCII, CONTESTAȚII LA DRUMUL EXPRES CRAIOVA-SLATINA-PITEȘTI

0
830

Chinezii de la China Railway și turcii de la Mapa Insaat au contestat câștigarea licitației pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 din Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești de către ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L, firmele lui Dorinel Umbrărescu. Oferta lui Umbrărescu  fost desemnată oficial câștigătoare pe 26 iunie 2020. China Railway și Mapa Insaat au depus contestații luni, 6 iulie, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 26 iunie că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești.

„Vineri, 26.06.2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3” către toți ofertanții. Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 670.717.330,94 Lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică”, se arăta în comunicatul remis de CNAIR.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, între localitățile Slatina – Colonesti, cu o lungime de 31,75 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Numai că la câteva zile după desemnarea câștigătorului licitației pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 din Drumul Expres Craiova – Slatina -Pitești chinezii de la China Railway și turcii de la Mapa Insaat au depus contestații la CNSC.

În urma organizãrii de către Compania Naţionalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (C.N.A.I.R. S.A.), în calitate de autoritate contractantă, a procedurii de achiziţie publicã “Proiectare şi execuţie <<Drum expres Craiova – Piteşti, tronsonul 3>>”, la sediul C.N.S.C. au fost înregistrate urmãtoarele contestaţii:

o nr. 26.786/06.07.2020 formulată de CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD (dosar nr. 1320);

o nr. 26.884/06.07.2020 formulată de MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (dosar 1.329). Conform prevederilor art. 17 alin. (2) din Legea nr. 101/2016, deoarece contestaţiile menţionate au fost formulate în cadrul aceleiași proceduri de atribuire, dosarul nr. 1.329 a fost conexat cu dosarul nr. 1.320 pentru a se pronunța o soluție unitară, a precizat președintele Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, Florentina Drăgan, la solicitarea Gazeta Oltului.