Chesnoiu: „Agricultura este domeniul cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România”

0
120

Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a participat joi, 2 iunie, la aniversarea a 170 de ani de învățământ superior agricol, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Cu această ocazie, Chesnoiu a precizat că Agricultura este domeniul cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România.

„Tradiția învățământului agricol al acestei prestigioase instituții este legată de alumni cu nume sonore ai agriculturii noastre, precum  Gheorghe Ionescu Șișești – ctitorul științei agricole românești, George Maior – întemeietorul fitotehniei moderne, sau David Davidescu – promotor al agrochimiei moderne din România. Parafrazându-l pe Gh. I. Șișești “consolidarea agriculturii trebuie să se sprijine pe puternice organizații de cercetare științifică și de învățământ agricol”.  Felicit tinerii care au ales să urmeze o carieră în agricultură sau industria procesatoare, convins fiind că vorbim de domenii extrem de ofertante pentru a te dezvolta profesional. Agricultura astăzi este domeniul cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru România, în mod special datorită acestui pământ roditor cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, dar care nu va atinge maximul de potențial fără cunoaștere!  Educația agricolă trebuie să înceapă încă din școala gimnazială, să se dezvolte în liceele cu profil agricol și să se definitiveze în cadrul programelor de studii universitare și de cercetare!”, a spus Chesnoiu.