Carrefour retrage mai multe tipuri de înghețată din cauza unui ingredient CANCERIGEN

0
629

Mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare în magazinele Carrefour, din cauza conţinutului de oxid de etilenă, potrivit news.ro.

”Va informam ca urmare a notificarii primite din partea producatorului Froneri Franta, CARREFOUR ROMANIA SA a initiat retragerea de la comercializare si rechemarea de la clienti a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor – guma de carruba”, indică anunţul postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Lista produselor cu probleme poate fi consultată aici http://www.ansvsa.ro/wp-content/uploads/2021/08/AFIS_RECHEMARE_PRODUSE_INGHETATE_CARREFOUR_2021-08-01-1.pdf

Produsele menţionate au fost livrate la nivel national, in toate magazinele din reţeaua Carrefour.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată şi deserturi au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Sursa: stiripesurse.ro