32.6 C
Slatina
vineri, iunie 21, 2024
Acasă Actualitate Cazul Caracal. Ziua 96. Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat de omor!

Cazul Caracal. Ziua 96. Gheorghe Dincă nu poate fi acuzat de omor!

0
413
Deși a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, procurorii nu au probe suficiente pentru a-l trimite în judecată pe Gheorghe Dincă pentru omor. Asta în condițiile în care anchetatorii nu îl vor mai putea ține mult timp în arest preventive deoarece, potrivit Constituţiei României, orice inculpat poate rămâne în arest preventiv maxim 180 de zile.

L-am întrebat pe avocatul Tonel Pop, apărătorul familiei Melencu, dacă sunt suficiente probe pentru a-l ține în arest pe „Monstrul” din Caracal și dacă sunt suficiente elemente pentru întocmirea rechizitoriului.

Tonel Pop a transmis, pentru EVZ, că în ceea ce o privește pe Alexandra Măceșanu, probele sunt contestabile, iar în cazul Luizei Melencu nu există nimic care să probeze omorul.

„Au decât două povești abeerante ale lui Dincă și imposibil practic!”, a subliniat avocatul. În aceste condiții, dacă nu sunt suficiente dovezi pentru celelalte acuzații, respectiv răpire, viol și trafic de persoane, Gheorghe Dincă ar putea fi pus în libertate. „ Este posibil orice!”, a răspus Tonel Pop.

De altfel, Claudiu Lascoschi, unul dintre avocații din oficiu ai lui Gheorghe Dincă a afirmat, pe 17 octombrie, că „Monstrul” ar putea fi eliberat în maxim o lună de zile. Acest lucru ar fi posibil în condiţiile în care nu va fi trimis în judecată.

„În circa o lună ar trebui făcută (n.r.: trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituţiei României şi a legilor naţionale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu şi-l asumă niciun procuror. (…). Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declaraţii, întotdeauna a fost dispus”, a declarat Claudiu Lascoschi.

Sursa: www.evz.ro