CARACAL: persoanele fizice și juridice trebuie să declare fosele septice la Primărie

0
319
Persoanele fizice și juridice din municipiul Caracal care dețin fose septice trebuie să le declare la primărie. În baza acestor declarații, Primăria Municipiului Caracal va întocmi o situație centralizată care va fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului. Nerespectarea acestei obigații atrage amenzi între 5.000 și 10.000 lei.
Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, persoanele fizice și juridice au obligația să declare la primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate.
Așadar, până la data de 30.11.2022, persoanele fizice și cele juridice care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc), trebuie să completeze și să depună la Primăria Municipiului Caracal un formular (modelul este disponibil la  biroul  Registratură al Primăriei Caracal), pentru a primi astfel număr de înregistrare  ca dovadă că s-au achitat de această obligație.” se arată într-un comunicat al Primăriei Caracal
Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite!