Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi

0
223

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi,  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt, organizează în data de 3 decembrie 2018, o  bursă a locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul va avea loc la sediul instituţiei, strada Prelungirea Crişan, nr. 2, Slatina, începând cu ora 11,00 .

Sub egida POT CE POȚI ȘI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează “Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” prin organizarea la nivel național a unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă. Acțiunile care se vor desfășura în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcțiile generale de asistență social și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – porfesională a persoanelor cu dizabilități.

În acest sens, AJOFM Olt va organiza luni, 3 decembrie 2018, Bursa locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi.

Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap .

Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii noștri prin încadrarea persoanelor cu dizabilități. Reamintim faptul că, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Pentru această acţiune au fost contactati 24 agenti economici, din care au confirmat participarea 8 angajatori, cu un numar de 16 locuri de munca vacante.

Angajatorii care dispun de locuri de munca vacante si sunt interesati sa participe la această acţiune pot depune situaţia privind locurile de muncă vacante la sediul instituţiei din Slatina, str. Prelungirea Crişan, nr.2 sau o pot transmite atât pe adresa de e-mail a instituţiei: ajofm@ot.anofm.ro, cât şi prin fax (0249/432276).