Braconier, prins în plasa jandarmilor olteni

0
150

În seara zilei de 12.05.2021, în jurul orelor 20.30, jandarmii olteni au depistat un bărbat, din comuna Băbiciu, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial folosind o ambarcațiune pneumatică și ”unelte interzise”.
Asupra acestuia, în unealta de pescuit, a fost găsit capturat un pește din specia somn, cu greutate de 4 kg, aflându-se în stare vie, astfel jandarmii au procedat la redarea lui mediului acvatic, prin deversare în apa râului Olt.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a braconat, folosind ”unelte interzise”, introduse în apa râului Olt.
Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.
În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura:
-lit. a) – Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit;
-lit. e) – Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie
.” a declarat Cpt. Simona FLORICEL, purtător de cuvânt IJJ Olt.
Până la 7 iunie , prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești.