”BICICLIŞTI ÎN SIGURANŢĂ”, pe drumurile din Olt

0
181

În cursul zilei de miercuri, polițiștii rutieri şi de ordine publică au organizat o amplă acțiune de control și prevenire sub deviza ”Bicicliști în siguranţă!”. Scopul acestei acțiuni a fost reduceria riscului victimal reprezentat de conducerea bicicletelor pe drumurile publice.
De la începutul anului și până în prezent, pe drumurile publice din Olt s-au înregistrat 48 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, două persoane au decedat, 14 au fost rănite grav și alte 32 de persoane au fost rănite ușor.
”Pentru a le reaminti care sunt pericolele în trafic, polițiștii olteni au purtat discuții cu peste 300 de biciclişti, fiindu-le prezentate și elemente de legislație rutieră specifice, dar și pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.
De asemenea, în baza parteneriatului desfăşurat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi SC ALRO SA au fost distribuite veste reflectorizante bicicliştilor, fiindu-le reamintite astfel câteva sfaturi care să-i ferească de accidente, precum:
– pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani,
– să cunoască regulile de circulație și să fie echipați corespunzător, să conducă doar pe pistele destinate circulației bicicletelor, când acestea sunt prevăzute,
– să nu traverseze carosabilul pe trecerea pentru pietoni pe bicicletă,
– să poarte veste reflectorizante și actele de identitate asupra lor.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, pentru neregulile constatate, polițiștii olteni au aplicat 250 de sancțiuni în valoare de 6545 de lei și 45 de avertismente.” Se arată într-un comunicat de presă.