Bărbat de 50 de ani, prins la pescuit ilegal

0
1270

Duminică, 12 mai, echipe din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au desfășurat câteva acțiuni pentru prevenirea și combaterea pescuitului illegal pe Olt. Aceștia s-au folosit de  două ambarcaţiuni pe luciul de apă al barajelor Slatina şi Moşteni, dar nu au fost descoperite  plase sau alte unelte de pescuit

”În jurul orelor 06.00, pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Drăgănești – Olt, a fost depistată o persoană de sex masculin de 50 de ani, care desfășura activități de pescuit  cu ajutorul unei bărci pneumatice, folosindu-se de două unelte de  pescuit comercial trifilament și monofilament, confecționate din relon, cu lungimea totală de 430 m”, se arată într-un comunicat de presă.

Ca urmare, atât uneltele folosite de bărbat, cât și ambarcațiunea, au fost confiscate de către organele de urmărire penală și s-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, art. 64, lit. a,  “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” art. 64, lit. i. și  ,,pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”, art. 64, lit. e,din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.