Au fost făcute primele plăți în Programul Tomata. Fermierii din Olt sunt așteptați cu valorificările

0
387

Reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași ar trebui să-și verifice conturile, pentru că au început plățile în Programul Tomata.

„În datele de 4 și 5 august, au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata. Cele 4 județe au fost primele care au trimis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale deconturile în vederea onorării plăților pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei. Pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlalte județe, MADR va achita cererile de plată si pentru restul cultivatorilor înscriși în Program”, se arata într-un comunicat al MADR.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Direcției Agricole Județene Olt, la nivelul județului nu toți fermierii au adus documentele că au valorificat producția de roșii.

„Facem un apel la fermieri să vină cu valorificările pentru a putea solicita banii”, a spus directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie.

Termenul până la care pot fi depuse documentele ce demonstrează valorificarea producției de roșii este 30 august inclusiv.