Anunt important pentru deținătorii de autorizații de mediu

0
385

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Olt informează toți titularii și deținătorii de autorizații de mediu și de autorizații integrate de mediu că au obligația să solicite anual o viză pentru aceste documente. De precizat faptul că pentru derularea procedurii de aplicare a vizei anuale nu se percep taxe sau tarife.

Această obligație a fost introdusă recent de ministrul Mediului prin semnarea unui ordin.

Este vorba despre Ordinul Ministrului Mediului nr. 1171 din 5.11.2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizatiei integrate de mediu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.967 din 15.11.2018.

„Prezenta procedură reglementează condițiile de solicitare, de aplicare sau de respingere a vizei anuale a autonzației de mediu și autorizației integrate de mediu, în acord cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului, aprobată prin Legea nr. 265/2006 cu modificările și completările ulterioare. Având în vedere faptul că autorizația de mediu și autorizația integrată de mediu își păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obțin viza anuală, toti titularii / deținătorii acestor documente trebuie să solicite la Agenția pentru Protecția Mediului Olt viza anuală, în fiecare an, cu minimum 60 de zile înainte de ziua și luna în care a fost emisă autorizația de mediu sau autorizația integrată de mediu”, se arată într-un comunicat al Agenției pentru Protecția Mediului Olt

APM Olt mai precizează că pentru derularea procedurii de aplicare a avizei anuale nu se percep taxe sau tarife.