CAO: ”ESTE INTERZISĂ ARUNCAREA DEȘEURILOR ÎN REȚEAUA DE CANALIZARE ÎN TIMPUL SAU DUPĂ CURĂȚAREA SUBSOLURILOR IMOBILELOR”

0
196
Compania de Apă Olt trage un semnal de alarmă  privind curățarea și igienizarea subsolurilor imobilelor. Această acțiune intră în obligația locatarilor, Compania de Apă Olt având în exploatare, conform legislației în vigoare, rețeaua publică de canalizare, până la căminul de racord, de pe rețea, din exteriorul imobilului. Astfel, asociațiile de proprietari sau firmele care execută lucrări de curățare a subsolurilor imobilelor sunt rugate să nu mai deverseze în rețeaua de canalizare deșeurile rezultate în urma acestor lucrări:
Având în vedere situațiile anterioare, dar și ultima intervenție de pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, facem apel la cetățeni, asociații de proprietari sau firme care execută lucrări de curățare a subsolurilor imobilelor să nu mai deverseze în rețeaua de canalizare deșeurile rezultate în urma acestor lucrări.
Este o ACȚIUNE ILEGALĂ, încălcându-se astfel HG nr 188/2002 privind condițiile de descărcare a apelor uzate.
De aceea, este inadmisibil ca, în urma lucrărilor de curățare a subsolurilor ultimelor blocuri de pe strada Tudor Vladimirescu, sensul de mers către comuna Curtisoara, rețeaua de canalizare care preia apele menajere să fie obturată de deșeuri care nu sunt biodegradabile: deșeuri textile, șervețele umede, materiale plastice, deșeuri din material lemnos, materiale de construcții și chiar… papuci de plastic.
Toate aceste deșeuri au dus la obturarea totală a rețelei, întreaga zonă fiind afectată de mizerie și miros greu de suportat. 
Aceste deșeuri nu se deversează în rețeaua de canalizare, ci se încarcă în containere speciale și se transportă la depozitul de gunoi!
Facem prezicerea că un subsol curat înseamnă nu numai lucrări periodice ce curățenie și igienizare, ci și funcționarea corespunzătoare a rețelei interioare de preluare a apelor uzate  – înlocuirea coloanelor, pieselor de legătură și preluarea corespunzătoare a instalației în căminul de racord din exteriorul imobilului.
Este obligația fiecărui cetățean din comunitate să respecte normele de igienă și curățenia de pe străzi, dar și de sub carosabil pentru că obturand rețelele cu deșeuri, toată mizeria ajunge pe străzi!” transmite CAO.