Aniversare la Caracal -50 de ani de la producerea primului vagon de marfă

0
821

Miercuri (19 aprilie a.c.) la Caracal se sărbătoreşte împlinirea a 50 de ani de la producerea primului vagon de marfă în Fabrica de vagoane Caracal.

Din 1973 când s-a început primul vagon de marfă  şi până în 1990 pe poarta fabricii din Caracal au ieşit 75.000 de vagoane marfă din care peste 50 000 au luat drumul exportului . De-a lungul timpului  uzina caracaleană a vândut vagoane în URSS, Franţa, Germania, Eleveţia, Iran, Marea Britanie, devenind una dintre cele mai respectate companii de profil din tară şi nu numai.

De-a lungul timpului cea mai mare societate comercială caracaleană unde îşi desfăşurau activitatea 2500 de angajati a trecut prin mai multe procese de transformare care şi-au pus amprenta atât pe fabrică dar şi pe localitate. Dar despre toate acestea vom vorbii altădată.

Acum ASTRA RAIL INDUSTRIES S.A., proprietara fabricii de vagoane Caracal va   sărbătorii printr-o serie de manifestări    împlinirea a 50 de ani de la producerea primului vagon de marfă la Caracal.

Moment de sarbātoare și de mândrie. Cu drag îmi aduc aminte de prima mea practicā adevāratā, facutā chiar în anul deschiderii companiei. Managementul a înteles nevoia de modernizare și tehnologizare, compania fiind o unitate de referință pentru comunitatea noastrā caracaleanā. Celor peste 850 de angajați li se vor adāuga alții, compania fiind în acest moment într-un proces de recrutare și angajare”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal .

Au fost prezenți la festivitate, alături de reprezentanţii Greenbrier Europe, Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii; presedintele CJ Olt, Marius Oprescu; deputatul Adrian Chesnoiu, primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, reprezentanţi ai Ambasadei SUA şi reprezentanţii Administraţiei locale

Doru Tudor