ALRO S.A., CEL MAI MARE JAF DIN… ROMÂNIA FURATĂ!!!

0
3061

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru a declarat, ieri seară, că dosarul privind privatizarea ALRO Slatina a fost clasat după ce a părăsit instituția.

„În momentul plecării mele era nevoie de o expertiză. Nu aş putea să vă spun ce avea în vedere procurorul de caz, nu se putea vorbi de prescripţie. Am cerut expertiză în acest dosar. Exista o suspiciune cu privire că investiţiile la cele două societăţi erau făcute cu banii de la Alro. Nu înţeleg de ce dosar a fost clasat, a fost clasat după ce eu am fost revocată. Din punctul meu de vedere, nu ar fi trebuit clasat, a fost greu să găseşti experţi, nu voia nimeni să-şi asume o asemenea expertiză. Eu nu pot să spun dacă s-ar fi ajuns la o trimitere în judecată, dar din punctul meu de vedere expertiza trebuia făcută”, a declarat Mihaela Iorga.

Nici Ion Cristoiu nu a ratat ocazia de a-și spune părerea despre ce s-a petrecut la ALRO. Acesta a afirmat într-o emisiune tv: „Spre deosebire de Microsoft, ăsta chiar a fost o afacere de jaf. A fost unul dintre marile jafuri ale României post-decembriste. Acest dosar a fost clasat. „Am aici ordonanţa de clasare:  20 noiembrie 2017. Doamna Mihaiela Iorga…a fost dosarul la ea, i s-a luat, când s-a certat acum şi avem ordonanţă de clasare. Spune următorul lucru: „conduita procurorului de caz” Cine a fost procuror de caz? Doamna Mihaiela Iorga. „…Care a instrumentat dosarul din 2006 până în 2017, conduita a fost sesizată de către conducerea DNA către Inspecţia Judiciară”. Deci clasarea a avut şi scopul de a mai da o copită doamnei Iorga. Din 2005 e plimbat acest dosar. De 13 ani. Şi după 13 ani au spus…da, a fost un jaf, au fost infractori, dar între-timp s-a prescris, asta e.”