Alexandru Stănescu: “NU susțin închiderea piețelor”

0
248

Noile restricții menite să combată răspândirea virusului Sars-Cov2 a inclus și închiderea piețelor. Această nouă măsură a dat naștere unei serii de revolte din partea micilor producători români, dar și a lui Alexandru Stănescu, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
“NU susțin închiderea piețelor, deoarece sunt de părere că această decizie a guvernanților va afecta deopotrivă producătorul și consumatorul român!

NU contest în niciun moment faptul că asistăm zilnic la un număr îngrijorător de cazuri noi de COVID-19, fiind necesară adoptarea unor măsuri restrictive, însă consider că evitarea aglomerației din spațiile închise se poate realiza doar prin păstrarea piețelor agroalimentare deschise, precum și a tuturor magazinelor mici, care reprezintă o alternativă pentru consumatorii care nu au posibilitatea sau nu doresc să se deplaseze la supermarketuri pentru alimente.

În plus, sunt de părere că ar trebui să existe o muncă de echipă între autoritățile centrale și locale în gestionarea pandemiei, iar o astfel de decizie care afectează direct agricultura românească, nu trebuie luată de către un Guvern al României.” a declarat Stănescu.