Stațiile de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia” din Slatina, reabilitate

0
150
Reabilitarea Stațiilor de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia” din municipiul Slatina, prin contractul de lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre de portabilitate a apei”, este una dintre cele mai importante investiții din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Cod SMIS 2014+133612.
În acest moment, se lucrează la clădirea de tratare apă, bazinul de retenție și stația de preparare și dozare.
”Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, investește Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina. Cele doua stații de tratare vor fi extinse și reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.” a precizat Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt.
Vor fi ca niște uzine de apă, unde se va desfășura un întreg proces de potabilizare, nu vor mai exista modificări ale turbidității apei, iar  cetățenii municipiului Slatina vor avea, la robinet, o apă mult mai bună.