Garda de Mediu a suspendat activitatea a șase operatori economici din Olt. Cine sunt aceștia

0
1106

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Olt au efectuat în 2019 nu mai puțin de 1.090 inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului, din care 314 inspecţii de mediu planificate şi 776 controale de mediu neplanificate.

Potrivit șefului Gărzii de Mediu Olt, comisarul șef Gheorghe Neacșa, în urma acestor controale au fost aplicate 47 de amenzi contravenționale în valoare totală de aproximativ 6,7 miliarde ROL și șase avertismente.

Totodată, a fost suspendată activitatea a șase societăți din Olt, au fost înaintate către Agenția pentru Protecția Mediului Olt două propuneri de suspendare a actelor de reglementare pentru doi operatori economici și a fost anulat un act de reglementare  Neconformităţile constatate prin aceste inspecţii şi controale au fost sancţionate prin:  șase suspendări de activitate pentru  SC Sofis Mobili SRL, SC Borbas SRL, SC Marcel &Marian SRL, SC Ramar Grup Construct SRL, SC Agrikilti SRL și Bobes Constantin (nu au deținut  act de reglementare), două propuneri de suspendare a actelor de reglementare  pentru SC Waste Management SRL și  SC Premium Porc Negreni SRL, pentru nerespectarea prevederilor din actele de reglementare și anulare act de reglementare pentru SC Vespa Investment & Consulting SRL. Totodată, în urma controalelor efectuate în 2019 au fost aplicate 47  amenzi contravenţionale, în valoare totală de 669.100 lei și șase avertismente”, a precizat șeful Gărzii de Mediu Olt, comisarul șef Gheorghe Neacșa.

De precizat faptul că, din cele 47 de amenzi contravenționale aplicate, șase au fost contestate. Din cele șase sancțiuni contestate, două procese au fost câștigate de către Garda de Mediu Olt, iar restul dosarelor se află pe rolul instanțelor de judecată.