Alexandru Stănescu: ”Consumatorul care merge în magazin și cumpără produs românesc dă ritmul”

0
160

Alexandru Stănescu, deputat de Olt din partea Partidului Social Democrat și președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, a făcut câteva precizări legate de Legea Supermarketurilor într-o emisiune transmit live pe o rețea de socializare a Agrointeligenta.

”Eu am avut o întâlnire cu toți actorii implicați în această lege și am ajuns la o înțelegere: să încercăm să închidem această lege pentru că, între timp, va apărea și acel regulament de practice neloiale pe care trebuie să-l punem în acord cu legislația românească. Dacă venim la producătorul român și la intrarea produselor în supermarketuri, cred că cea mai importantă este Legea Cooperației pe care noi am elaborat-o și am modificat-o în Parlamentul României, la articolul 76 parcă, unde sunt acele facilități fiscale de luat în vedere, pentru că sunt importante pentru fermierii români și, mai ales, pentru fermierii mici, pentru că prin aceste cooperative se pot colecta produsele. Până la urmă, consumatorul dă ritmul. El se duce în magazin și cumpără produs românesc și mă bucur foarte tare că aud și eu când merg prin hypermarketuri că întreabă unde sunt produsele românești, deci iată că produsele românești sunt appreciate”, a declarat Alexandru Stănescu în cadrul emisiunii.

Acesta e mai făcut câteva precizări legate de programele de reproducție la suine, unde este vorba de 360 milioane lei pe care Ministerul Agriculturii le va pune la dispoziție pentru acest program. Banii vor merge direct la cei care au ferme de îngrășare și vor să-și facă și ferme de reproducție.

”Referitor la pesta porcină, au fost momente critice, dar să știți totuși că România e un caz special ținând cont de faptul că majoritatea focarelor de pestă porcină au fost în gospodăriile populației. Din păcate s-a ajuns și la câteva ferme mari. Oamenii trebuie să înțeleagă că toți acești bani care se duc în agricultură, se întorc în economia națională mult mai mult”, a menționat deputatul.