AJOFM Olt a virat şomajul tehnic pentru aproape 7.000 de salariați

0
82

AJOFM Olt a efectuat până în prezent plata obligațiilor aferente indemnizației de șomaj tehnic pentru luna mai pentru 1.203 de societăţi cu un număr de aproximativ 7.000 de salariaţi, valoarea totală a plăţilor ridicându-se la 9,8 milioane de lei.

Procedura de depunere a documentelor este până la finalul lunii iunie, astfel că reprezentanţii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt se aşteaptă ca numărul firmelor care apelează la şomajul tehnic să fie similar celui din aprilie, când aproximativ 1.300 de societăţi, cu un număr de peste 13.000 de angajați, au apelat la acest sprijin financiar.

Pot beneficia de banii pentru șomaj tehnic firmele care au fost nevoite să îşi suspende activitatea şi să îşi trimită angajaţii acasă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache, termenul maxim de plată este de 15 zile de la data depunerii documentelor conforme.AJOFM Olt a efectuat plăţile, pentru luna mai, pentru 6.971 de salariaţi, suma ridicându-se la 9.831.149 de lei”, a precizat Iordache.

 Angajatul aflat în șomaj tehnic va primi 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente. Angajatorii depun o cerere-tip, o declarație pe proprie răspundere și lista angajaților care nu mai pot lucra. Documentele trebuie urcate pe platforma aici.gov.ro.