Agenți economici din Olt, sancționați de inspectorii sanitari veterinari

0
141

Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, precum și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de către inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, în urma controalelor desfășurate recent la mai mulți agenți economici din județ.

 Specialiştii DSVSA Olt au efectuat în luna august mai multe acțiuni de control pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare în rândul populației în urma consumului de produse alimentare de origine animală și nonanimală.

În acest sens, au verificate 158 de obiective: restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peștelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.

Principalele nereguli constatate au fost: etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare cu supraaglomerarea spaţiilor . Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate patru avertismente conform O.G. 2/2001 şi  o sancțiune contravențională, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 1200 de lei se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.