A fost aprobat bugetul pe 2024

0
307

În prima ședință ordinară din anul 2024, consilierii județeni au votat proiectul de horărâre  ”cu privire la aprobarea bugetului Județului Olt pe anul 2024 si estimări pe anii 2025-2027”.

Potrivit președintelui CJ Olt, Marius Oprescu, bugetul este unul echilibrat. Totodată, au fost alocate sume considerabile pentru continuarea investițiilor de la Spitalul Slatina:

Bugetul județului l-am aprobat astăzi. Spre deosebire de bugetul anului trecut, este un buget aproximativ echilibrat. Sunt anumite sume de bani pe care le-am pierdut, dar de asemenea sunt alte capitole la care am câștigat sume de bani. Per total, nu avem sume foarte mari de bani care pe care le-am pierdut față de bugetul anului trecut.  Investițiile, în general, Consiliul Județean le-a făcut din fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Anual, în jur de 20 de milioane de lei ne rămân Consiliului Județean pentru investiții. De obicei, jumătate din această sumă se duce către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Și în acest an avem câteva lucrări deja începute la Spitalul Județean de Urgență Slatina și vorbim de reabilitarea interioară și modernizare a Blocului materno-infantil și, de asemenea, același lucru se întâmplă și la Secția Medicală. Am prins toți banii astfel încât anul acesta să terminăm pe interior cele două pavilioane ale Spitalului Județean de Urgență Slatina. De asemenea, am prins o serie de bani pentru mobilier și aparatură medicală, astfel încât cred că sumele de la Consiliul Județean se ridică undeva la 12 milioane de lei, pe care le-am alocat din bugetul propriu anul acesta pentru investiții”, a declarat Marius Oprescu.