20 de medicamente noi, introduse pe lista celor compensate în România

0
363

20 de molecule noi au fost introduse pe lista medicamentelor compensate de care beneficiază pacienții cu boli cronice din România, printr-o Hotărâre de Guvern ce modifică și completează HG nr. 720/2008. Noile medicamente vor fi disponibile în două etape, începând cu 1 februarie, respectiv 1 martie, pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, neurologice, cardiologice, dermatologice, endocrine, pulmonare, digestive sau boli rare.

”Începând cu data de 1 februarie 2022, pacienții vor avea acces la 20 de molecule noi care  au indicații în următoarele arii terapeutice: cardiologie, reumatologie, dermatologie, boli pulmonare cronice (astm), hemofilie, oncologie, neurologie, endocrinologie, unele boli rare, boli digestive.

De asemenea, la aceeași dată, vor demara contractele cost-volum–rezultat în cadrul cărora va fi asigurat tratamentul pentru pacienții cu hepatita C, atât cu cele două noi molecule pangenotipice aprobate, cât și cu medicamentele genotip specifice introduse anterior în Lista de medicamente compensate și gratuite.” se arată într-un comunicat de presă.