SUMA URIAȘĂ pe care DSVSA Olt a plătit-o fermelor de porci din județ, afectate de pestă

0
172

DSVSA Olt a plătit peste 30 de milioane de lei despăgubiri fermelor din județ în care au fost uciși preventiv peste 100.000 de porci.

„La sfârșitul anului trecut au fost efectuate plățile aferente despăgubirii porcilor uciși în gospodăriile populației, respectiv pentru cele douăzeci și nouă de gospodării în care au fost eliminați un număr de 447 porci, suma achitată fiind în valoare de 258.813 lei. De asemenea, a fost achitată suma de 30.780.367 lei, pentru cele 62.999 capete de porci eliminați ca urmare a confirmării focarelor de pestă porcină africană la patru exploatații comerciale de suine”, au transmis reprezentanții DSVSA Olt.

12 focare de pestă porcină africană sunt active în județul Olt, șapte fiind în gospodăriile populație în localitățile, după cum urmează: Bălțați (Scornicești) – 1 focar, Mogoșești (Scornicești) – 2 focare, Constantinești – 1 focar, Tufeni – 1 focar, Ipotești – 1 focar și Optași Măgura – 1 focar. Totodată, sunt active și cele cinci focare de pestă porcină africană confirmate la porcii domestici din fermele de porci din Constantinești, Ipotești, Negreni și Tufeni .

Autoritățile mențin restricțiile de la nivelul județului privind organizarea târgurilor cu animale vii.

foto:arhivă