CA LA NOI, LA NIMENI. O NOUĂ CONTESTAȚIE LA DRUMUL EXPRES CRAIOVA-SLATINA-PITEȘTI

0
860

Chinezii de la China Railway au contestat din nou câștigarea licitației pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 din Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești de către ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L, firmele lui Dorinel Umbrărescu. Oferta lui Umbrărescu a fost desemnată oficial câștigătoare pe 30 iunie 2020. De atunci, China Railway14th Bureau Co Lld  tot contestă licitația. Ultima contestație a fost depusă marți, 9 martie, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Demersul chinezilor are loc după ce constructorul roman Dorinel Umbrarescu a fost desemnat a doua oară câstigator al licitației pentru tronsonul 4. Aceeași firmă l-a contestat pe constructorul român și pe tronsonul 3 al  Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, însă fără succes.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 30 iunie 2020 că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Slatina- Pitești . Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.firmele lui Dorinel Umbrărescu cu preţul de 617.080.915,60 Lei fără TVA. Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Slatina- Pitești, Tronsonul 4, cu o lungime de 31,88 km.

Construcția acestui drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

Însă, din 30 iunie firma lui Umbrărescu bate pasul pe loc pe tronsonul 4, din cauza contestațiilor.

Umbrărescu fusese declarat câstigator al licitatiei pentru acest tronson și anul trecut, însa licitația a fost contestată la Curtea de Apel Bucuresti care a dispus reevaluarea ofertelor. Pe 24 februarie 2021,CNAIR a desemnat din nou câstigatorul licitatiei pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Slatina- Pitesti. Este vorba despre ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. care construiește si tronsoanele 2 si 3 ale aceluiasi drum de mare viteză.