Piețele din Olt rămân deschise. Ce s-a stabilit

0
856

Primarii din orașele județului au avut, duminică, 8 noiembrie, o întâlnire cu prefectul de Olt, Florin Homorean, pentru a se stabili în ce condiții vor funcționa piețele agroalimentare, începând de luni, 9 noiembrie.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor şi producătorilor agricoli locali, astăzi, 8 noiembrie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt a fost organizată o întâlnire cu primarii din municipiile şi oraşele judeţului Olt în care funcţionează pieţe agroalimentare în regim permanent. Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica măsurile ce pot fi aplicate la nivelul fiecărei pieţe agro-alimentare din judeţ în vederea asigurării accesului producătorilor agricoli în aceste spaţii, precum şi asigurarea posibilităţii cetăţenilor de a continua să se aprovizioneze cu produse alimentare de la producătorii locali, în contextul punerii în aplicare, începând cu data de 9 noiembrie 2020, a unor noi măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Având în vedere specificul pieţelor agroalimentare din Olt, în cadrul întâlnirii s-au stabilit următoarele:

– rabatarea pereţilor exteriori sau scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţelor agroalimentare din municipiile Slatina şi Caracal, respectiv oraşul Drăgăneşti-Olt (unde o parte a pieţei agroalimentare funcţionează în spaţiu închis);

– scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţei agroalimentare din oraşul Corabia;

– mutarea standurilor din spaţiu închis (sectorul „Lactate”) în zona liberă din cadrul pieţei în cazul pieţelor agroalimentare din oraşele Balş şi Potcoava.

Potrivit Prefecturii Olt nicio piață din județ nu va fi închisă și va funcționa după noile reguli.

„Suplimentar, administratorii pieţelor agroalimentare vor reduce numărul standurilor de vânzare şi vor limita numărul de persoane prezente în acelaşi timp în incinta pieţei. De asemenea, se vor organiza fluxuri separate pentru persoanele care intră în, respectiv părăsesc piaţa agroalimentară, precum şi triajul observaţional atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători. Reamintim faptul că pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, pe lângă măsurile menţionate anterior este necesară respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară, precum: purtarea măştii de protecţie atât de către comercianţi, cât şi de către cumpărători; purtarea mănuşilor de către comercianţi; păstrarea distanţei fizice de minim 1,5 m; dezinfecţia periodică a spaţiilor şi tarabelor; etc. În condiţiile aplicării măsurilor discutate în întâlnirea de astăzi, anterior menţionate, nicio piaţă agroalimentară din judeţul nostru nu va avea activitatea suspendată”, a mai transmis Prefectura Olt.