Înalta Curte de Casație și Justiție a obligat CSM să aprobe transferul unui magistrat din Olt

0
877

Otilia Rădulescu (fostă Chiriță), fost procuror șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, actualmente judecator, a fost transferată din funcția de judecator cu grad de curte de apel la Tribunalul Olt, în functia de judecător la Tribunalul București. Aceasta a fost hotărârea irevocabilă a magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Secția contencios administrativ și fiscal, care a obligat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să aprobe cererea de transfer a judecătoarei Otilia Rădulescu.

Astfel, în ședința de marți, 13 noiembrie, Secția pentru Judecători a CSM a aprobat cu unanimitate de voturi punerea în executare a minutei Deciziei nr. 3835/08.11.2018 pronunţată în dosarul nr. 1657/1/2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, prin transferul la Tribunalul Bucureşti a doamnei RĂDULESCU OTILIA, judecător la Tribunalul Olt, începând cu data de 15 noiembrie 2018.

Informația ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătoarea Florentina Stana.

În urma deciziei ICCJ, CSM a aprobat transferul doamnei judecător de la Tribunalul Olt la Tribunalul București”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Florentina Stana.

Prin urmare, joi 15 noiembrie, este prima zi de lucru a judecătoarei Otilia Rădulescu la noul loc de muncă, Tribunalul București.  Până la decizia ICCJ, fostul procuror șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Otilia Rădulescu (fostă Chiriță) avusese mai multe încercări de a pleca din județ la o instanță superioară, din motive personale și profesionale. Până acum însă toate cele cinci solicitări fuseseră respinse de Consiliul Superior al Magistraturii.