Gigel Știrbu, propunere legislativă pentru creșterea demografică a României

0
296

Deputat de Olt din partea Partidului Național Liberal, Gigel Știrbu a cerut părerea oamenilor care l-au ales și nu numai în privința unei propuneri legislative care are în centrul său ideea creșterii demografice a României.

Știrbu a creat un sondaj în mediul online, mai precis pe pagina sa de Facebook, care se pare că are la activ foarte multe interacțiuni din partea cetățenilor.

”Ați fi de acord cu o astfel de propunere legislativă care să încurajeze creșterea demografică?

Dacă ai 3 copii ești scutit de 50% din impozitele datorate statului.

Dacă ai 4 copii ești scutit de 75% din impozitele datorate statului”, este mesajul sondajului propus de parlamentar.

Până în acest moment (n.r. 15 aprilie), și-au exprimat părerea 1.466 de oameni, 886 votând pentru răspunsul DA, iar 580 votând pentru răspunsul NU.

”Un exemplu ar putea fi Franța, care are la rândul ei o astfel de legislație(exemplul nu se oprește aici). Mă îndoiesc că România ar putea “armoniza” sau mai bine spus, ar putea avea capacitatea să pună în mișcare o astfel de legislație atât de complexă și care să asigure echitatea.”; ”Rata natalității este mult mai ridicată în mediile defavorizate. Doriți să încurajați nașterile în familii ce trăiesc de pe o zi pe alta? În România de astăzi oamenii cu o oarecare educație se feresc de a face mulți copii tocmai pentru că nu le pot asigura un viitor decent” ; ”Impozitul să fie redus pentru toți, salariile sunt mici, nu ne ajung pentru utilități, hrană, medicamente și alte cheltuieli în casă, plătim tot la cursul valutar, ce ne rămâne? nimic !” sunt câteva dintre opiniile exprimate de cei care au votat.