Doi olteni, alături de ministrul Daea la întâlnirea cu reprezentanții Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații

0
350

Marți, 11 decembrie 2018, la inițiativa ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a fost convocată o întâlnire de lucru cu reprezentanții Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații pentru a discuta stadiul proiectelor finanțate prin PNDR 2014-2020 prin intermediul sM 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice. La această întrunire au fost prezenți și doi olteni. Este vorba despre directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu și directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian – Ionuț Chesnoiu.

La întâlnirea desfășurată la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au participat, de asemenea, secretarul de stat Daniel Dumitru BOTĂNOIU, subsecretarul de stat Maricel Floricel DIMA, directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin BARBU, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Eugen POPESCU.

Conducerea MADR a dorit să afle direct de la beneficiari ce greutăți întâmpină în derularea proiectelor finanțate prin sM 4.3,  astfel încât investițiile să se desfășoare fără probleme și să crească absorbția fondurilor europene în acest domeniu.

Ministrul Petre Daea a subliniat că, a fost realizată o analiză la nivelul Ministerului din care rezultă faptul că proiectele finanțate prin sMăsura 4.3, din cadrul PNDR 2014-2020, se află în diverse stadii de desfășurare. ”Este important să ne asigurăm că investițiile realizate prin Programul Național de Irigații și pentru care au fost alocate fonduri de la bugetul de stat sunt talonate de investiții în infrastructura secundară pentru care sunt alocate 435 milioane euro din fonduri europene derulate prin PNDR 2014-2020”,   a punctat ministrul Petre DAEA.

Participanții la întâlnirea de astăzi au primit clarificări la problemele cu care se confruntă de la directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu și de la  directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, iar ministrul Petre Daea i-a asigurat pe toți cei care au fost prezenți de toată disponibilitatea sa ori de câte ori întâmpină greutăți privind derularea proiectelor. În acest sens, ministrul a dispus ca o echipă de specialiști din cadrul MADR să țină legătura cu beneficiarii proiectelor astfel încât problemele să fie comunicate direct și să poată fi urmărită buna desfășurare a acestora.

www.amosnews.ro