Doi avocaţi, un primar, un fost viceprimar și un fost director de Cancelarie la Prefectura Olt, pe noua listă a ruşinii de la ANAF

0
2368

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat lista persoanelor fizice cu restanţe de peste 15.000 de lei la stat, la data de 31 decembrie 2017, şi neachitate până în prezent. La nivelul judeţului Olt se regăsesc printre datornici doi avocaţi, un primar, un fost viceprimar și un fost director de Cancelarie la Prefectură, dar şi alţi debitori.

Astfel, printre datornicii din judeţul Olt se numără şi Marian Gabriel Diaconu, fostul viceprimar al municipiului Slatina, care are obligaţii restante de 229.665 lei care nu sunt contestate. Un alt angajat al administraţiei publice, actualul primar al Balşului, Mădălin Ady Teodosescu, nu şi-a achitat nici până în prezent datoriile, figurând pe lista ruşinii cu o datorie de 38.370 lei, obligații fiscale contestate. Primarul orașului Balș susține că nu are nicio datorie către ANAF. Debitul imputat de ANAF reprezintă de fapt o amendă aplicată în urmă cu câțiva ani pentru eliberarea unei autorizații de construcție, în acea perioadă edilul șef aflându-se în concediu. Culmea este, susține primarul orașului Balș, că în loc ca această amendă să fie aplicată instituției (n.r. Primăriei) a fost dată pe persoană fizică (respectiv edilului șef Mădălin Teodosescu). Edilul șef a contestat în instanță această amendă și a câștigat. Am o hotărâre judecătorească definitivă prin care am câștigat, de mult timp. Am comunicat această hotărâre ANAF-ului, dar nu știu de ce nu se ține seama de ea. Dacă mai continua să mă treacă pe lista rușinii o să-i dau în judecată pentru că asta este singura soluție ca să-i potolesc, a precizat Teodosescu.

Pe lista debitorilor la ANAF mai figurează şi doi avocaţi: Nina Pascu, cu  o datorie de  225.830 lei, din care obligaţii restante la bugetul de stat în cuantum de 122.461 lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat în sumă de 40.934 lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj în valoare de 1.729 lei şi obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate de 60.706 lei (suma nu a fost contestată de către avocată) şi avocatul Mihai Doru Dumitraşcu care figurează pe această listă de la ANAF cu o datorie totală de 27.211 lei, din care 18.033 lei obligaţii restante la bugetul de stat şi 9.178 lei la bugetul asigurărilor de sănătate, obligații fiscale necontestate. De asemenea, fostul director de cancelarie al prefectului Eugen Ionică, Dan Laurențiu Stoichicescu, are o datorie de 15.802 de lei.

Obligaţii fiscale restante mari mai înregistrează Selea Gheorghe, din Balș, cu 1.323.603 lei, Toma Stănescu, din Corabia, cu 726.579 lei (insolvabil); Niculina Petre, din Slatina, cu datorii de 652.433 lei, din care suma de 651.987 lei a fost contestată de către debitoare; Zamfir Zînă, din Slatina, cu 572.481 lei, obligații  fiscale necontestate; Cătălin Florin Ungureanu, din Slatina, cu 248.489 de lei (insolvabil) ; Ion Şerban, din comuna Perieţi, sat Misleanu, cu o datorie de 564.714 lei, Mecic Corina, din Slatina, cu o datorie de 412.679 lei, datorie contestată, Mustafa Vergina, din Slatina, cu 337.749 de lei, datorie necontestată; Daniel Geru, din Scorniceşti, cu 210.608 lei și Ilie Costică, din Caracal, cu 189.672 de lei.
Lista cu contribuabili persoane fizice care au restanţe fiscale mai mari de 15.000 lei poate fi accesată şi descărcată de pe internet. Această listă se publică trimestrial, până în ultima zi a lunii următoare trimestrului de raportare şi cuprinde obligaţiile fiscale restante la sfârşitul trimestrului şi neachitate la data publicării acesteia. Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât articolul 162 din Legea numărul 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect. Sunt publicate obligaţiile fiscale restante totale care depășesc următoarele plafoane: a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;  b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;  c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere; d) 15.000 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c).

Ilie Bîzoi