Gigel Știrbu: ”Instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte”

0
515
Deputatul de Olt, Gigel Știrbu, a anunțat pe pagina sa de socializare că: ”a fost adoptată, în plenul Camerei Deputaților, Legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, și este trimisă la promulgare. Concret, instituţiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte. Sunt în vigoare 800 de legi prin care se solicită copii după acte pe care tot statul le-a emis.

Prin prezenta lege, administrațiile publice vor trebui să coopereze interinstituțional și să transmită acte între ele prin email.”.

Cu o majoritate de voturi în Camera Deputaților, Ordonanța de urgență a primit noi modificări cu privire la copiile de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale, acestea nu vor mai putea fi solicitate persoanelor fizice sau persoanelor juridice.

Ordonanța se referă la simplificarea modalității de lucru a funcționarului public, dar mai ales a persoanelor fizice și juridice în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public. Într-o altă ordine de idei, instituțiile publice și organele de specialiatate ale administrației publice centrale vor comunica între ele pentru obținerea de informații și documente cu ajutorul email-ului sau a altor modalități de tip electronic.