Marcel Ciolacu este noul preşedinte interimar al PSD. Paul Stănescu a fost numit secretar general

4
300

După demisia Vioricăi Dăncilă din funcţie, Marcel Ciolacu a fost numit, în locul acesteia, preşedinte interimar al PSD, a anunţat liderul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Potrivit acestuia, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stănescu. De asemenea, un congres al partidului ar urma să fie organizat peste o lună şi jumătate, informează Agerpres.

Marcel Ciolacu a afirmat că, în CEX, „nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor”.

„Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute”, spune el. Totodată, adăugând că nu a preluat conducerea partidului prin forţă.

„Nu a fost preluată această conducere prin forţă. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte dupa ce ne-a ascultat. Nimeni nu i-a cerut demisia”.

În ceea ce priveşte componenţa echipei care se va afla la conducerea partidului în această perioadă, noul lider interimara a explicat:

„Este o echipă matură, ne regăsim numai preşedinţi de organizaţii. Mandatul nostru este foarte clar: să organizăm un congres ordinar. (…) Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest congres. Ca să faci alegeri într-un judeţ ordinare, normale, durează cel puţin o lună de zile şi să nu uităm că vin şi sărbători. În februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime, care să gestioneze în continuare alegerile locale şi alegerile generale, care vor urma anul viitor”.

Ciolacu a precizat că, în calitate de preşedinte interimar, a avut posibilitatea să aleagă un secretar general al PSD, opţiunea sa îndreptându-se către Paul Stănescu.

Acesta a adăugat că din structura de conducere interimară vor face parte lideri ai organizaţiilor care au obţinut rezultate bune la alegeri, dar şi reprezentanţii regiunilor de dezvoltare.

„Alături de domnul Paul Stănescu, automat, au intrat – conform principiului meritocraţiei – toate cele cinci judeţe care au câştigat alegerile şi în al doilea tur de scrutin. Aici mă refer la preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Veber de la Gorj şi domnul Nicolae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie şi o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a ţării şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri. Judeţele din regiune şi preşedinţii din regiunile respective au făcut propuneri pe care eu pe urmă le-am supus la vot: domnul Gabriel Zetea şi domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurenţiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici şi domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea şi domnul Mutu Gabriel”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că propunerea privind preluarea funcţiei de preşedinte interimar a venit din partea colegilor săi şi întrebat ce îl recomandă pentru aceasta, a replicat că este posibil să fi contat faptul că este preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar a menţionat şi că este „un om bun organizator”, „un om moderat, de echipă”.

Sursa: bursa.ro

Sursa foto: evz.ro

4 COMENTARII

 1. Multe vrea si taranoiul asta de baron rosu al Oltului..Auziti cum gandeste sluga comunistilor,vataful si oportunistul de Paul Stanescu:„vom merge în fiecare judeţ să vedem din ce cauză am avut rezultate slabe”O tara intreaga si Diaspora stie de ce PSD a pierdut,dar taranul de Stanescu face pe prostu,in speranta ca o sa isi pastreze puterea politica si admnistrativa, privilegiile si influenta direct si indirect in judetul Olt si in Romania..Stanescu spera sa fie din nou ministru,dar urciorul nu merge de multe ori la apa…In fond si la urma urmei,oprtunistul de Stanescu isi apara familia,neamurile,prietenii si slugile partidului pe care el a reusit sa ii impuna in diferite functii politice si admnistrative bine platite din banul public.
  De fapt,Stanescu nu apara ideologia si pricipiile partidului ,ci apara doar interesele lui si de grup,respectiv grupul infractional bine organizat.Stanescu a jucat mereu la doua capete,caci zice Apostolul: ,,Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.,,Sa nu uitam cum s-a laudat Paul Stanescu cu prietenia la catarama cu Liviu Dragnea .Dar nu trebuie uitat cum a reusit sa-l impuna in PSD Olt,impotriva vointei multor membri fideli ai PSD-ului ,pe hotul dovedit de instantele de judecata, Darius Valcov.Dar de data aceasta ,in mod sigur,Stanescu o sa ramana cu ochii in soare,deoarece pe zi ce trece electoratul PSD-ist este pe cale de disparitie..Nu de alta,dar singurele judete care au votat cu Dancila,sunt exact judetele unde Oltenia este ,,campioana la saracie,,Dar PSD spera sa prosteasca inca o data electoratul sa i voteze pentru viitoarele alegeri locale si parlamentare.Daca acum s-ar face alegeri anticipate,PSD nu ar lua mare lucru..In Olt,posibil sa treaca de 30 la suta,dar in restul tarii vor fi sub pragul de 15 la suta.Asta daca nu se dezbina PSD-ul.Daca se dezbina PSD-ul,nu o sa treaca de pragul electoral de cinci la suta.
  Dar de vina pentru dezastrului social,politic si economic produs de PSD in toata tara, este si presa aservita hotilor,diletantilor si anafabetilor functionali ai PSD-ului din toate institutiiile Statului..Acum sa vedeti iarasi ode scrise in presa pentru Stanescu si tot grupul infractional bine organizat PSD.

 2. Al 7lea presedinte la PSD in 3 ani. Oare nu gasesc si ei o persoana educata cu un pic de viziune? Cum ajunge unu sus cum e la parnaie pt te miri ce.

  Ca se poate vedea de la 1 km ca cele mai multe acuzatii aduse sefilor PSD sunt facaturi sau nedovedibile, dar in general o baza exista. Se complica cu tot felu de nimicuri care nu au logica (angajari fictive!!!)

  Le trebuie un om fara afaceri private si fara trecut dubios. Daca Viorica a rezistat, un om decent duce partidul sus in cativa ani

 3. PSD-ul este intr-o criză profundă de solutii si de identitate cum n-a mai fost niciodată, iar puciul pus la cale de baronii roșii ,urmasii de drept si de fapt ai PCR-ului,in frunte cu maestrul in trădări,Paul Stănescu, de după alegerile prezidenţiale n-a adus la orizont prea mari speranţe prin numirea interimară a unui diletant vertabil,respectiv a lui Marcel Ciolacu, până la un Congres, pe care tot baronii locali îl vor manipula, e semn clar că PSD si-a taiat craca de sub picioare. A-l arunca acum în alegeri anticipate ar însemna să-l condamni la moarte politică, deoarece de la 46 la sută ,cat are acum PSD in Parlament ,sa cadă sub 20 la sută după alegerile anticipate, înseamnă sfarsitul unui partid,care in mod logic,nu avea ce căuta in Romania dupa 22 decembrie 1989.O dată cu căderea comunismului in România, a căzut și forma de guvernământ ;republica ,deoarece a fost si este ilegitimă si ilegală in România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here