Veste bună de la ANAF: De astăzi se dau banii! 600.000 de români îi pot cere chiar acum

2
916
De astăzi, sute de mii de români pot face cerere la ANAF pentru a primi înapoi peste un miliard de lei.

Aproximativ 600.000 de persoane pot face cerere, începând de astăzi, pentru a primi înapoi CASS achitat fără a fi datorat. Concret, este vorba despre persoanele care au plătit contribuţia la sănătate (CASS) şi care, în urma deciziei guvernului din mai, sunt vizate de amnistie fiscală.

Guvernul a decis la jumătatea lunii mai ca 600.000 de persoane să fie scutite de plata CASS. Este vorba despre cei care au venituri sub nivelul salariului minim şi au acumulat datorii la contribuţia de sănătate în perioada 2015-2017.

Este vorba despre 600.000 de contribuabili care, în perioada 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, au avut venituri sub nivelul salariului minim pe economie. Valoarea sumei care face obiectul amnistiei se ridică la 1,035 miliarde de lei, se arăta în nota de fundamentare care a însoţit proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Ordinul ministrului de Finanţe privind procedurile de anulare a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate a fost publicat azi în Monitorul Oficial. Documentul arată şi care este procedura pentru a primi înapoi sumele achitate, dar nedatorate.

Procedura este simplă, tot ce trebuie făcut este să se depună o cerere de restituire la Fisc.

Sursa: capital.ro

2 COMENTARII

  1. de ce ocroteste articus care functineaza de 4 ani fara autorizatie de constructie?o invitam cu mare dragoste pe str. textilistului sa vada si sa inspire norul de prof de la suflanta cu care articus spulbera gunoiul si sa si riste viata tecand pe strada ( trotuarul e ocupat integral de masini )si sa si faca timpanul franjuri de la cele 4 tambaluri cu patru muzici diferite cum suntem noi cetatenii obligati.
    cum patroni articus bat vecinii-probe video, cum ii ameninta cu moartea, ii spioneaza cu drone, chiar si de fata cu politia si cum sunt terorizati continuu- doar ca articus sa faca bani pe care i imparte cu cine??cu pilele pe care se lauda ca le detine

  2. La scoala nr.10 in Aleea Muncii e un teren de fotbal patronat nu se stie de cine,nu avem liniste noaptea ca se vorbeste vulgar,se urla,înjură ,luminile stau aprinse si ne deranjaza.locuitorii din preajma sunt disperați.ce facem???chemam mereu politia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here