Parlamentarii PSD Olt, cer DEMISIA Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

0
128

Parlamentarii PSD Olt au protestat, luni, în Plenul Senatului și al Camerei Deputaților, cerând DEMISIA Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.
Motivele invocate țin de gestionarea dezastruoasă a spitalelor, de lipsa unor măsuri concrete, prin care sistemul sanitar să facă față provocărilor actuale și de lipsa asumării a evenimentelor care îndurerează o țară întreagă.
Demersul lor se va finaliza cu depunerea unei moțiuni de #cenzură, pentru înlăturarea acestui ministru, preocupat, mai degrabă, de atribuirea de contracte oneroase și de funcții, decât de reformarea sistemului de Sănătate.

Senator Siminica Mirea: ”Alături de colegii mei, senatorii social democrați, am cerut astăzi, demisia ministrului sănătății, Vlad Voiculescu.
Lipsa asumării și a responsabilității poate ucide, iar evenimentele tragice petrecute în ultima perioadă confirmă acest lucru!
Siguranța pacienților este esențială, și nu poate fi neglijata!
Tocmai de aceea, demisia reprezintă singura soluție onorabilă și de respect față de toți cetățenii români.”

Deputat Marius Iancu: ”Anastasia Victoria Andrei, biolog, timp de 40 de ani, la Institutul National de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan din București, cercetător renumit într-un domeniu unde țara noastră a fost deschizătoare de drumuri, este una dintre victimele incendiului de la Institutul Matei Balș.
Este unul dintre motivele pentru care Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății trebuie să își dea demisia.
Alte șapte victime care au decedat în secția Covid sunt alte motive pentru care Voiculescu trebuie să plece acasă!
Familiile îndurerate și prietenii și miile de români care sunt indignați de ceea ce se întâmplă în spitalele din România sunt deja prea multe motive pentru care cerem demisia lui Vlad Voiculescu.
PSD va depune, în Parlament, și o moțiune de cenzură împotriva ministrului Vlad Voiculescu!
Indiferența ucide!”.

Deputat Florin Barbu: ”Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat, 4 incendii în spitale, 9 victime, 0 măsuri pentru prevenirea incendiilor în unitățile medicale, mai ales în secțiile COVID unde este o concentrație mare de oxigen.
Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat- 4 secretari de stat și 15 consilieri angajați, majoritatea neavând legătură cu domeniul medical, fiind foști colaboratori din diferite ONG-uri ( lucru considerat infracțiune de Voiculescu atunci când demnitarii angajau foști colaboratori în instituțiile publice pe care le conduceau).
Ce a făcut Vlad Voiculescu, de când este Ministrul Sănătății?
A vrut să câștige capital de imagine de pe urma campaniei de vaccinare, a intrat în conflict cu primarii, majoritatea social democrați, pentru a puncta politic și când nimic din toate acestea nu i-a reușit, a amânat campania de vaccinare, cu două săptămâni.
Discursurile lui Voiculescu după incendiul de la Institutul Matei Balș despre „cum și ce va face” sunt 0, la fel ca primul său mandat de ministru al Sănătății și primele 5 saptamani din cel de-al doilea.
Sanatatea românilor nu are nevoie de un broker, ci de un specialist în domeniu care să cunoască problemele din spitale și sa ofere soluții.
Asa că, domnule Voiculescu, FOST BROKER de imobiliare la trei bănci din Austria și Mare Ong-ist în România, sănătatea și viața românilor nu sunt o afacere!
Dați-vă DEMISIA, pentru că de onoare nu poate fi vorba!”.

Deputat Emil Albotă: ”Au trecut patru zile de la tragedia de la ”Matei Balș” și exact cum preconizam se caută „vinovații fără vină”. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a rămas la stadiul de: ”poate”, ”se pare că”, ”urmează să” și eternul ”vom face”. Pentru lipsa de asumare și lipsa de reacție în fața suferinței, care se perpetuează de la zi la zi în spitalele românești, îi cer astăzi: DEMISIA!”.

Deputat Adrian Ionut Chesnoiu: ”În orice țară civilizată, un incident de tipul celui de la Spitalul Matei Balș se soldează cu demisia de onoare a celor care gestionează politicile publice din domeniul respectiv!
În stil balcanic, actualul ministru al Sănătății se spală pe mâini de orice vină, apreciind că nu are suficientă vechime în funcție pentru a-și asuma vreo responsabilitate.
Dar despre faptul că USR PLUS a susținut politica PNL și timp de mai bine de un an de zile situația în spitale s-a agravat sub mandatul Dreptei, nu zice nimic Vlad Voiculescu!
Cer ministrului Voiculescu demisia, dacă nu ca semn de conștientizare a faptului că nu are legătură cu sistemul medical și nu știe ce măsuri să adopte pentru a evita dezastre de genul celui de la Matei Balș care se soldează cu moartea unor concetățeni ai noștri, atunci măcar una de onoare.
Viața românilor trebuie protejată cu orice preț!
Demisia Vlad Voiculescu!”.

Deputat Cătălin Grecu: ”Un mandat marcat de tragedii fără margini, ni-l ilustrează pe actualul Ministru al Sănătății, în poziția unui ministru superficial, care are doar o listă lungă de ”bune intenții”, nu de măsuri urgente, care să preîntâmpine astfel de drame. În cuvintele șefului său, pe linie executivă, Florin Cîțu, ”ori ieși din birou și îți faci treaba, ori pleci acasă”, îi cer astăzi: DEMISIA!”.