Alarmant: Sute de patroni din Olt și-au închis afacerile

3
1691

Aproape 1.500 de firme au fost  radiate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul (ORCT) Olt, în primele șase luni ale acestui an, din care 72 numai în luna iunie a acestui an. Aceasta este situația în județul Olt, potrivit ultimului raport dat publicităţii de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Numărul firmelor şterse de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt , în primele șase luni din 2019, a crescut de aproape două ori faţă de aceeași perioadă din 2018, ceea ce denotă o situație îngrijorătoare pentru mediu de afaceri oltean. Dacă în primele șase luni din 2018 fuseseră radiate, în Olt, un număr de 798 de firme, în același interval din 2019,  au fost radiate 1.467, ceea ce înseamnă o creștere a dinamicii acestui indicator cu 83,83% de procente. Numai în luna iunie 2019 nu mai puţin de 72 de firme si-au închis porţile. Un simplu calcul arată că, în medie, în fiecare zi din 2019, cel puțin 11 patroni au pus lacătul pe afacere.

Din peisajul mediului de afaceri al Oltului, au dispărut atât PFA-uri (persoane fizice autorizate), cât şi societăţi comerciale cu răspundere limitată şi mici întreprinderi individuale.

De la începutul lunii februarie 2017 radierea unei entități (în urma dizolvării sau lichidării) fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) se face fără plata taxelor de registru. Eliminarea tarifelor pentru această operațiune este stabilită de Legea numărul 1/2017, publicată în Monitorul Oficial. Radierea unei entități înseamnă desfiinţarea efectivă a acesteia și stergerea ei din Registrul Comerțului. Radierea apare, în general, în urma dizolvării.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Cand un senil la figurat nu la propriu asigura resurse din imprumuturi nu profit si mai e derapat si cu fata si cu freza in bucă si duce țara in faliment ce sa te mai astepti de la niste amariti ce nu au piata de desfacere.

  2. Poate ca amaratii faceau afaceri banoase cu statul care a ajuns la fundul sacului si in asteptarea unor vremuri mai bune au preferat sa si stearga urmele si vor reancepe ffurraciunea cu o firma inocenta … ar trebui verificati cei ce inchid si deschid toata ziua firme iar cei care lucra pe firme vechi bonificati intr un fel !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here