OLTENII ADEMENIŢI CU LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE

0
179

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt prin intermediul reţelei EURES, a dat publicităţii o nouă listă cu locuri de muncă vacante în Europa.

Oltenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara graniţelor ţării au la dispoziţie 43 de posturi. Pe primul loc ca număr de locuri de muncă oferite se află Germania, cu 22 de oferte. Este vorba despre 22 de operatori mașini-departamentele de producție și ambalare. Una din condiţiile obligatorii este cunoaşterea limbii germane, vorbire – nivel B1 și scriere – nivel A1.

De asemenea, Polonia pune la dispoziţie 14 locuri : 1 operator buldoexcavator (limba poloneza), 2 sudori (limba engleză – cunoștințe bune, limba poloneză – comunicare), 2 lăcătuși (limba engleză – cunoștințe bune, limba poloneză – comunicare), 2 strungari (limba engleză – cunoștințe bune, limba poloneză – comunicare), 2 operatori CNC (limba engleză – cunoștințe bune, limba poloneză – comunicare), 1 fierar-betonist, 2 zidari și 2 dulgheri. Nu în ultimul Norvegia are nevoie de 5 vopsitori auto/tehnicieni reparații (limba engleză – nivel B2), 1 zidar/faianțar (limba engleză) și 1 specialist în cercetare și dezvoltare în domeniul chimiei (limba engleză și limba germană – verbal și scris, limba franceză – avantaj).

Oltenii interesaţi de aceste oferte se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt, parter (telefon: 0249/411002 sau 0249/438595 tasta 6, adresa e-mail: elena.tane@ot.anofm.ro) atât pentru obţinerea mai multor informaţii, cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante, cât şi pentru a se înregistra în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.