Cazul Sorina, amânat de Judecătoria Slatina

0
427

Judecătoria Slatina a decis, luni, amânarea cazului Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, după ce a fost adoptată de un cuplu de români din SUA. Instanţa a amânat pronunţarea pentru joi, 18 iulie. 

 Magistrații Judecătoriei Slatina trebuiau să decidă luni dacă fetița poate fi scoasă din țară, însă instanța a amânat pronunțarea pentru joi, 18 iulie.

După cum se știe, procurorul general al României a dispus ca minora Sorina (din cazul de adopție mediatizat foarte mult în ultimul timp) să nu poată pleca din țară, urmând să se soluționeze cererea de revizuire a dosarului de adopție.

De pe rolul Judecătoriei Turnu Severin, cazul a ajuns la Curtea de Apel Craiova. După care Curtea de Apel Craiova, pe 2 iulie, a decis să se mute la Tribunalul Olt, care a declinat competența către Judecătoria Slatina.

Prin hotărârea dată, Curtea de Apel Craiova a admis cererea de strămutare de la Tribunalul Mehedinți la Tribunalul Olt și a desființat de drept sentința civilă pronunțată de Tribunalul Mehedinți în care soluționarea procesului a fost declarată în favoarea Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.