Evenimentul lunii Aprilie -Trei zile de folclor autentic. Festivalul concurs de muzică populară “De dor de Primăvară“

0
322

Timp de trei zile,Teatrul Național din municipiul situat în Câmpia Romanațiului se va afla sub influența folclorului, bogăția sufletească a creațiilor, datinilor și obiceiurilor populare ce definesc  poporul român.

Astfel în perioada 17 -19 aprilie, la Caracal se va  desfășura cea de-a 15 –a ediție a Festivalului concurs de muzică populară “De Dor de Primăvară”, organizatori Consiliul Local și Primăria Municipiului Caracal prin Centrul Cultural Municipal “Radu Șerban “.

De la an la an, de la o ediție la alta, Festivalul “De Dor de Primăvară “ s-a dezvoltat, a crescut valoric, astfel încât este cunoscut în întreaga țară, devenind unul dintre festivalurile de profil pe care tot mai mulți concurenți talentați și iubitori de folclor vor să-l aibă în palmares .

La ediția din acest an s-au înscris în concurs un număr de 30 de concurenți reprezentând județele;Gorj, Mehedinți, Dolj, Argeș, Suceava, București, Neamț, Teleorman și Olt, care vor evolua pe două secțiuni de concurs, soliști vocali și soliști instrumentiști în fața unui juriu de profesioniști condus de celebra realizatoare a emisiunii de folclor “Tezaur Folcloric”- Gheorghița Nicolae de la Televiziunea Națională (TVR), având ca membrii în componență pe;Ileana Vieru- Radio România Antena Satelor, Luciana Văduva, Viorel Pintea – directorul Direcției de Cultură Olt și Petre Marinescu.

Organizatorii au pregătit și surprize pentru iubitorii de folclor, astfel în cele trei seri ale Festivalului vor evolua în recital; Luciana Văduva, Victorița Lăcătușu, Cornel Borza, Dinu Iancu SălăJanu, Ceata lui Streață, Ilie Dură, Anișoara Popescu și Maria Mădălina Lupu.

“Sper să fie o ediție cel puțin la fel de valoroasă ca și cea de anul trecut, Festivalul a început să fie cunoscut în țară, este ca o rampă de lansare către alte festivaluri mai mari, dovadă este și faptul că vin  concurenți valoroși de pe aproape  tot cuprinsul țarii, care doresc să intre în posesia Trofeului. Cert este că de la o ediție la alta festivalul a crescut valoric și calitativ, iar publicul din zona noastră iubitor de folclor a umplut de fiecare dată până la refuz sala de spectacole a Teatrului Național, sperăm să o facă și de această dată pentru că vor fi trei zile de folclor autentic cu invitați în recital pe măsură”, a declarat  Daniel Voicu – șeful Seției de Folclor din cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Centrului Cultural Caracal sub conducerea muzicală a lui Daniel Voicu.

Biletele pentru cele trei seri de folclor pot fi procurate de la Agenția de bilete a Teatrului Național, prețul unui bilet fiind de 10 lei, iar un abonament pentru toată perioada Festivalului 15 lei.