Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă: Nu am făcut nicio evaluare a miniştrilor niciodată

0
309

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat, luni seară, că nu a făcut niciodată vreo evaluare a miniştrilor, ci a stadiului programului de guvernare, al cărui coordonator a precizat că a fost alături de Liviu Dragnea.

Nu am făcut nicio evaluare a miniştrilor niciodată, am făcut evaluarea stadiului îndeplinirii programului de guvernare. Evaluarea miniştrilor se face mult mai amplu, se face ţinând cont şi de această evaluare a îndeplinirii programului de guvernare, dar sun şi multe alte lucruri care se iau în calculc. Şi aceea se face de către preşedinţii coaliţiei şi de către prim-ministrul României. Eu consiliez primul-ministru din punct de vedere economic şi social, al situaţiei macro-economice şi al îndeplinirii programului de guvernare, nu am nicio legătură cu conducerea de facto a guvernului României„, a declarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

Afirmaţiile lui Darius Vâlcov vin în contextul în care, în iunie 2017, fostul premier Sorin Grindeanu anunţa că din comisia de evaluare a miniştrilor Cabinetului pe care îl conducea la acea vreme se numără Darius Vâlcov. Ulterior, PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Sorin Grindeanu, acesta a anunţat că nu va demisiona, însă pe 21 iunie, Cabinetul Grindeanu a fost demis prin moţiune de cenzură.

Consilierul de stat al premierului a precizat însă că a fost coordonatorul programului de guvernare, participând la toate etapele acestuia, alături de preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Sursa: mediafax.ro