ALRO SLATINA, model pentru industria românească în privinţa protejării mediului

1
637

Un grup de elevi de la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, a fost, marți, oaspetele Alro SA Slatina, sediul secundar (strada Milcov, nr. 1), unitate industrială din Slatina de prelucrarea aluminiului care a implementat cele mai bune tehnici din domeniul său de activitate pentru prevenirea şi reducerea integrată a poluării. Scopul vizitei organizate cu prilejul Zilei Gărzii Naționale de Mediu, sărbătorite pe 12 martie, a fost prezentarea a ceea ce comisarul Gărzii de Mediu Olt, Mihai Chivu, a numit „model de dezvoltare durabilă”.

Garda de Mediu Olt a fost cea care a organizat „excursia” în această unitate modernă, care respectă toate normele de protecţie a mediului. Tinerii au fost întâmpinaţi de managerul Cercetare-Dezvoltare ALRO, Florea Sterie, dar şi de alte persoane cu atribuţiuni de control în domeniul mediului şi securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul companiei, care pe parcursul vizitei au oferit elevilor toate informaţiile necesare privind funcţionarea şi tehnologia folosită de această mare companie.

Vizitatorii au „inspectat”, alături de managerul Cercetare-Dezvoltare ALRO, Florea Sterie,  noua Secție unde se produc plăci de aluminiu de înaltă tehnologie, utilizate în industria aeronautică. Graţie echipamentelor moderne, după parcurgerea întregului ciclu de producţie, se încearcă reciclarea aproape în totalitate a deşeurilor de aluminiu şi reducerea la minimum a impactului noxelor asupra mediului. Considerată, în prezent, una din cele mai moderne fabrici din ţară şi nu numai, se bucură de o mare apreciere şi în afară, dovadă contractele pe care compania le are cu firme de pe toate meridianele globului.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Olt, au declarat că, pe viitor, intenţionează să continue acest tip de acţiuni, iar comisarii de mediu vor merge mai des în şcoli şi licee pentru a conştientiza tânăra generaţie despre importanţa pe care trebuie să o acorde mediului.

Astăzi am efectuat o vizită tematică cu elevii de la Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina  având în vedere că pe 12 martie a a fost Ziua Gărzii Naționale de Mediu. A trebuit să încercăm să ne corelăm un pic și cu posibilitatea agentului economic de a primi elevii pe amplasament. S-a hotărât ca astăzi (n.r marți 19 martie) se poate și au făcut o vizită în teren să urmărească practic procesul tehnologic de pe amplasamentul Alro Slatina, sediul secundar”, a declarat comisarul Mihai Chivu, din cadrul Gărzii de Mediu Olt.

1 COMENTARIU

  1. Marti seara,19.03.2019,ora 19,in Slatina era un miros puternic,multumita ALRO. Ce pazesc astia de la Garda de Mediu,numai ei stiu? Auzi ,,model de dezvoltare durabila,,? Dl. Chivu nu locuieste in Slatina? L-o fi adus partidul de pe la Visina si face naveta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here