Dragnea a demarat ‘Operaţiunea răzbunarea’: Vâlcov, emisar în filialele rebelilor

0
1010
Liviu Dragnea s-a impus vineri la Comitetul Executiv Naţional, însă rezultatul votului arată că liderul PSD a pierdut un sfert dintre filialele judeţene/de sector. Dragnea nu s-a retras deloc după victoria din CEx, ci merge mai departe şi porneşte represaliile împotriva disidenţilor.

Liviu Dragnea a declarat duminică seara, la Antena 3, că baza partidului s-a exprimat clar în favoarea sa, în ciuda faptului că unii lideri de filiale i s-au opus. Bazat pe acest calcul, Dragnea mută rapid în ţară, în speranţa înlăturării din CEx a liderilor care l-au contestat.Potrivit unor surse din partid, Dragnea l-a mandatat pe Darius Vâlcov să meargă în filialele PSD din ţară şi să pună la cale schimbarea preşedinţilor judeţeni rebeli. Prima filială vizată este cea din care face parte şi Vâlcov. Astfel, Dragnea vrea să-l schimbe pe Paul Stănescu din fruntea Filialei PSD Olt. În locul acestuia ar urma să fie instalat Florin Iordache. Mai mult, Paul Stănescu ar urma să-şi piardă şi funcţia de vicepremier.

În Dâmboviţa, Rovana Plumb se pregăteşte să preia şefia filialei de la Adrian Ţuţuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea. De altfel, Liviu Dragnea speră să îl poată schimba pe Ţuţuianu şi din funcţia de vicepreşedinte PSD şi, astfel, să-l elimine din CEx.

Lucrurile sunt însă mai complicate în filialele Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Buzău şi Brăila. În Capitală, Gabriela Firea se bucură de o largă susţinere, deşi este doar preşedinte interimar, iar la PSD este preşedinte ales. La Giurgiu şi Brăila nu există încă soluţii, având în vedere că abia săptămâna trecută au avut loc alegeri, fiind aleşi adversarii lui Dragnea, Niculae Bădălău, respectiv Mihai Tudose.

Un alt lider care ar urma să fie debarcat şi scos din CEx este Marian Neacşu. Acesta este şi preşedinte PSD Ialomiţa, şi secretar general al partidului.

Sursa :stiripesurse.ro