Unde petrec directorii și primarii Paștele

0
1365

Vor sta împreună cu familiile lor, vor merge la biserică în noaptea de Înviere și vor gusta din bucatele tradiționale de Paște. Așa au declarat, la unison, că vor petrece minivacanța de Paște directorii instituțiilor deconcentrate și primarii din județul Olt. Aceștia au avut de răspuns la trei întrebări: unde petrec sărbătorile de Paște, dacă vor merge la Biserică în noaptea de Înviere și dacă au un meniu special de Paște. La final i-am rugat să le adreseze un mesaj locuitorilor județului.

 Sărbătorile pascale ne bat în prag și fiecare dintre noi se pregătește să întâmpine Învierea Domnului cum se cuvine. Și șefii instituțiilor deconcentrate și primarii din județul Olt aleg să sărbătorească în familie alături de cei dragi, să meargă la biserică și să guste din bucatele tradiționale de Paște.

 Directorul executiv al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Olt, Ileana Ghiță, a menționat că este o tradiție de ani buni să sărbătorească Paștele în familie, să meargă la țară în satul de baștină. De asemenea, șefa AJPIS Olt a spus și ce feluri de mâncare preferă să gătească și să mănânce de sărbătorile pascale.

 „Voi fi de Paște la casa părinților mei de la țară. Mă voi duce să iau paștele conform tradiției de la țară dimineața împreună cu toată familia. Felurile preferate de mâncare sunt drobul de miel, ciorba de miel și pilaful de orez cu miel, specific zonei de unde sunt eu, din comuna Ostroveni, județul Dolj”.

 Directorul AJPIS Olt are și un mesaj pentru cetățenii județului Olt:  În primul rând le doresc tuturor oltenilor multă sănătate, liniște în suflet și să primească Sărbătoarea Sfântă a Paștelui cu liniște sufletească, cu împăcare și cu toleranță față de semenii lor”.

La rândul său, Dorel Șteomlega, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Olt a declarat că va petrece Sfintele Sărbători de Paște alături de familie, iar în noaptea de Înviere va merge la una dintre bisericile sale de suflet, mai exact la Biserica Madona Dudu, din Craiova. Voi petrece sărbătorile la mine acasă, la Ișalnița. Eu sunt de loc din Dolj. Da voi merge de Înviere la Biserică. Biserica mea de suflet este mănăstirea «Madona Dudu», din Craiova, una dintre cele mai mari mănăstiri din județul Dolj unde este icoana făcătoare de minuni. La ea mă duc de când eram elev la liceu. Am simțit eu nevoia aceasta. De peste 20 de ani mă duc la Înviere la «Mănăstirea  Dudu» din Craiova”. Acesta ne-a dezvăluit că în prima zi de Paște va gusta din mâncărurile tradiționale, de pe masa de Paște nelipsind cozonacul, ouăle și sărmăluțele. Șeful APM Olt a ținut să le transmită oltenilor un mesaj: Să le dea Dumnezeu sănătate, fericire și să aibă Sărbători Pascale cu bine!”.

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii (CJP) Olt, Iulian Smarandache, a declarat că va sta acasă de sărbători, iar în noaptea de Înviere va merge  la biserică. Voi fi acasă la Proaspeți. Voi avea musafiri, vor veni finii, nu voi pleca nicăieri. În noaptea de Înviere voi merge la biserică”. Întrebat ce mâncăruri preferă de Paște acesta ne-a spus: Drobul și friptura de miel”. Mesajul directorului CJP Olt către locuitorii județului este: Să aveți un Paște fericit alături de familii!”.

Și directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt, Constantin Cîtu, va întâmpina Învierea Domnului alături de familie și va merge la Biserică să ia lumină.

Voi petrece acasă împreună cu familia. Sigur, voi merge la Biserică, în noaptea de Înviere, ca de fiecare dată”. Întrebat dacă are un fel de mâncare preferat, Cîtu a spus: Nu am un fel de mâncare preferat, ce se mănâncă de obicei, drob de miel și produse specifice sărbătorilor pascale”. Directorul executiv al AJOFM Olt a ținut să le transmită conjudețenilor un gând bun:  Le transmit toate gândurile bune, să fie mai buni de sărbători și să le dea Dumnezeu multă sănătate și tot binele din lume. Un Paște fericit tuturor!”.

La rândul său, directorul executiv al Direcției Regionale de Statistică Olt, Virgil Miu, a declarat că va rămâne acasă de sărbători, împreună cu familia. Nu voi pleca nicăieri, rămân acasă cu familia, cu copiii. Din păcate, o am pe mama bătrână și bolnavă. Voi merge de înviere la Biserică, împreună cu familia ca să luăm lumină. Nu am un fel preferat de mâncare, pentru că în primul rând nu mănânc carne de miel”. Șeful DRS Olt  are și un mesaj pentru olteni: Bucuria Învierii Mântuitorului să aducă tuturor oltenilor prilejul și fericirea de a petrece această sărbătoare alături de cei dragi. Hristos a înviat!”

Și directorul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Olt, Claudia Liana Jurge, va petrece sărbătorile în familie, alături de cei dragi. Nu plec nicăieri de sărbători. Voi rămâne acasă cu familia și voi merge de Înviere la Biserică. Nu am un fel de mâncare preferat”

La rândul său, comisarul șef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacșa, a declarat că va fi acasă de sărbători cu familia și că în noaptea de Înviere va merge la biserică.  Nu plec nicăieri de Sărbători, voi rămâne acasă cu familia. Bineînțeles că voi merge în noaptea de Înviere la Biserică. Nu am un fel de mâncare preferat, în afară de mâncarea tradițională de sărbători de la  care nu o să lipsească mielul, ouăle și cozonacul”. Șeful Gărzii de Mediu are și un mesaj pentru locuitorii județului Olt: Sfânta Lumină a Învierii Domnului să vă aducă bucurie, sănătate și pace sufletească!”.

Florian Cârstea, director Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu”: îmi voi petrece Sărbătorile Pascale alături de copii și de nepoți, la Brașov. Pe masa de Paște vor fi preparate tradiționale și carne de ied. Tuturor oltenilor le doresc  să se bucure de această frumoasă sărbătoare alături de cei dragi, să fie veseli, să uite de greutăți și să aibă parte de multă liniște și iubire!.

Laurențiu Guțică, director Muzeul Județean Olt: îmi voi petrece sărbătorile Pascale acasă, în Slatina. Pe masă vom avea produse tradiționale, adică vestitele ouă roșii, carne de miel, pește și cozonac. Mesajul meu pentru slătineni este: să fie solidari și să se bucure de fiecare clipă.

Comisar șef Ionuț Sârbu, șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt: Sărbătorile Pascale le voi petrece acasă, în familie. Produsele tradiționale se vor găsi pe masa familiei noastre de Paște. Doresc cetățenilor județului Olt să aibă parte de pace, liniște și un Paște fericit.

George Smarandache, director Centru Cultural ”Eugen Ionescu” Slatina: Sfintele sărbători Pascale le voi petrece în familie, alături de cei apropiați. Meniul va fi cel tradițional, cu carne de miel, sarmale, vin, cozonac și bineînțeles ouă roșii. Sfintele sărbători să aducă tuturor locuitorilor municipiului nostru multă liniște, pace și îndeplinirea idealului către care aspiră.

Ion Maican, director Direcția Județeană de Sport și Tineret Olt: Anul acesta sărbătorile Pascale le voi petrece în familie. Produsele tradiționale precum drobul, friptura de miel, ouăle roșii și cozonacul vor umple masa de sărbătoare. Mesajul meu pentru olteni este: Sănătate multă!.

 

Ion Prioteasa, primarul orașului Scornicești: Paștele sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos este momentul în care cei mai mulți se gândesc la familie și la cum să se simtă cel mai bine în preajma celor dragi. În noaptea de Înviere voi fi prezent împreună cu familia la Biserica Sfântul Mihail și Gavril din Scornicești. Oamenii din toată lumea se pregătesc cum știu mai bine și pun în aplicare tradițiile locale. Noi, românii, ne gândim cu drag la ouă roșii, miel sau cozonac. Printre preferatele mele în ziua Sfântă de Paște se numără drobul de miel și tradiționalul cozonac. Noaptea Sfântă a Învierii să vă lumineze sufletele pentru a fi mai buni, mai curați, mai înțelegători și mai apropiați de Dumnezeu! Un Paște fericit alături de cei dragi.

Vlăduț Marin, primar comuna Bîrza: Paștele îl voi petrece acasă cu familia. Da, voi merge la Înviere. Preparatele care se vor găsi pe masă sunt: ouă vopsite, sarmale, cozonac,  iar preferatul meu este drobul. Cu ocazia Sărbătorilor de Paște urez tuturor cititorilor dumneavoastră, tuturor angajaților din Primărie, locuitorilor comunei Bîrza și dumneavoastra multă  sănătate, fericire și bucurii. Paște Fericit!

Paul Mandea, primar comuna Vulpeni: Ca întotdeauna sărbătorile  Pascale le petrec în comuna în  care  m-am  născut, adică în Vulpeni. Tot  timpul  merg la biserică în noaptea de Înviere. De pe masa de Paște nu vor lipsi mielul, cozonacul și ouăle roșii, iar preparatul meu preferat este drobul de miel. Doresc locuitorilor comunei Vulpeni și cititorilor ziarului Gazeta Oltului sărbători fericite, cu sănătate, dragoste și mult noroc.

Sorin Rădulescu, primar comuna Vădastra: Sărbătorile Pascale le voi petrece în localitate. Da,voi merge la Slujba de Înviere. Preparatele care se vor găsi pe masa de Paște sunt cele tradiționale. Mesajul pe care îl transmit cititorilor dumneavoastra este ”Sănătate și bucurii în viitor!”.

Gheorghe Florin Tiutiu, primar comuna Nicolae Titulescu: Sărbătorile Pascale le petrec acasă împreună cu familia și apropiații. An de an merg împreuna cu întreaga familie dimineața la ora 4 de Înviere la Biserica cu hramul Sfântul Gheorghe din comuna Nicolae Titulescu. Preparatele sunt: drob de miel, bureți de miel, ouă roșii, cozonac, friptură de miel și curcan, nelipsitele sărmălute asortate cu țuică, vin și alte băuturi.

Preparatul meu preferat este ciorba de bureți de miel. Cu ocazia Sfintelor sărbători de Paște, Învierea Domnului Iisus Hristos doresc tuturor cititorilor liniște sufletească, bunătate lor și celor dragi, sănătate și un Paște cât mai luminous.

Bărăscu Iulian, primar comuna Poboru: Sărbătorile Pascale le vom petrece în familie și cu prietenii din localitate și cei veniți din străinătate. Voi merge la Prohod vineri seara împreună cu membrii formației de dansuri populare îmbrăcați în costume populare. Pe masa de Paște vor fi produse tradiționale: ciorbă de bureți, drob de miel, pește afumat în gospodăria proprie, friptură de miel și cozonac. Ciorba de bureți reprezintă preparatul meu preferat. Fie ca sărbătorile Paștelui  să vă umple casele cu bucurie și sufletul cu lumină! Să purtați cu voi speranța reînvierii și dragostea pentru tot ceea ce este frumos și adevărat în viață! Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă multe clipe minunate alături de cei dragi! Sărbători fericite, cu sănătate, dragoste, căldură și armonie!

Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni: Sărbatorile pascale le voi petrece acasă alaturi de familie. Aștept cu drag copiii și nepoții. Ca de fiecare data voi merge la Înviere la Mănăstirea Brâncoveni.

Toate preparatele se vor găsi pe masa în ziua de Paște (drob, sarmale, friptură de miel și de curcan, ouă roșii, cozonac și nelipsitul vin roșu si alb) preferatul este drob. Seara începând cu ora 18 avem organizată în toate cele patru sate ale comunei “ Hora satului de Paște”. În prag de mare sărbatoare în așteptarea sfintei nopți a Învierii  transmit din toată inima tuturor locuitorilor comunei Brâncoveni cele mai frumoase gânduri, însoțite de urări de sănătate, fericire și speranță iar lumina învierii să vă călăuzească sufletul și inima la fiecare pas în viață. Hristos a inviat !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here