Oltul nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3

0
169

Județul Olt nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, ediția 2021/2022.
Președintele Asociației Județene de Fotbal, George Constantinescu, a primit răspuns negativ din partea tututor echipelor din Liga a 4-a în vederea reluării campionatului în termenii impuși de Federația Română de Fotbal.
În aceste condiții, Biroul Executiv al AJF Olt a decis să nu reia prea curând campionatul Ligii a 4-a, iar înscrierile pentru noua ediție să se facă până în data de 23 aprilie, urmând ca mai apoi să se stabilească formatul competiției.
Pentru campionatul Liga 5, cererire de înscriere se depun tot până în 23 aprilie.

”LIGA a 4-a:
La solicitarea a 13 echipe din 14 participante (ACS Valea Oltului Cilieni nefiind prezenta) – Campionatul Ligii a 4-a. editia 2020-2021, nu va incepe in perioada imediat urmatoare.
Termenul de inscriere a echipelor in competitie va fi pana la data de 23 Aprilie 2021, urmand ca in cazul in care vor exista echipe inscrise, Comisia de Competitii din cadrul AJF Olt sa stabileasca sistemul competitional si datele de desfasurare.

LIGA a 5-a:
Echipele participante in Campionatul Ligii a 5-a care considera ca pot respecta Protocolul medical de reluare a competitiilor de fotbal amator in vigoare (obligativitatea efectuarii testelor rapide antigen, pentru toti componentii echipei, din 7 in 7 zile, numai in unitatile medicale avizate de Ministerul Sanatatii si conform metodelor aprobate de Ministerul Sanatatii, costurile acestor teste – 1 test = aproximativ 50 lei/persoana, organizarea jocurilor fara spectatori, etc.), pot depune cerere de inscriere in Campionat in perioada 12 Aprilie – 23 Aprilie 2021, urmand ca in functie de numarul de echipe inscrise, in fiecare serie geografica a Campionatului, Comisia de Competitii din cadrul AJF Olt sa stabileasca sistemul competitional si datele de desfasurare.

COPII SI JUNIORI:
In editia de Campionat 2020-2021 – Federatia Romana de Fotbal va organiza, la nivel national, Campionatele de juniori U19, U17, U16.
Pentru urmatoarele Campionate de juniori: U15 ( juniori C ), U13 ( juniori D ), U11 ( Juniori E ), Gheorghe Ola, Gheorghe Ene, Federatia Romana de Fotbal nu va organiza faze regionale si nationale, in editia actuala de campionat.

Data fiind situatia, cluburile de copii si juniori afiliate la AJF Olt care doresc sa participe doar la fazele judetene ale Campionatelor de juniori, cu respectarea Protocolului medical de reluare a competitiilor de fotbal amator in vigoare (obligativitatea efectuarii testelor rapide antigen, pentru toti componentii echipei, din 7 in 7 zile, numai in unitatile medicale avizate de Ministerul Sanatatii si conform metodelor aprobate de Ministerul Sanatatii, costurile acestor teste – 1 test = aproximativ 50 lei/persoana, organizarea jocurilor fara spectatori, etc.), pot depune cerere de inscriere in campionat in perioada 12 Aprilie – 23 Aprilie 2021, urmand ca in functie de numarul de echipe inscrise la fiecare categorie, Comisa de Competitii din cadrul AJF Olt sa stabileasca sistemul competitional si datele de desfasurare”,se arată în comunicatul AJF Olt.

În primele trei ligi din România, județul Olt este reprezentat de CSM Slatina (Liga 2), Vediţa Coloneşti și Petrolul Potcoava (ambele în Seria a 6-a a Ligii 3).