Jovan Markovic, apărat de primul lui antrenor: „Nu dați în acest copil. A muncit mult ca să ajungă la națională!”

0
226

Gigi Vâlcu, antrenorul care l-a descoperit și l-a crescut pe Jovan Markovic la Corabia, a sărit în apărarea fostului său elev, după ce acesta a fost criticat de specialiștii din fotbalul românesc la finalul partidelor cu Liechtenstein și cu Macedonia de Nord.

Jovan Markovic, 20 de ani, a fost unul dintre cei mai criticați jucători ai naționalei României după partidele cu Liechtenstein și Macedonia de Nord. Chinuit de accidentări și de operații în ultimii trei ani, dar luptându-se și cu kilogramele în plus pe care le tot acumula, tânărul jucător oltean nu a cedat și nu s-a lăsat de fotbal, deși mulți apropiați de-ai săi se așteptau la acest lucru.

După împrumutul la Academica Clinceni, acolo unde ajunsese chiar și la 94 de kg,Markovic a revenit la Craiova lui Mihai Rotaru și a intrat imediat într-un program special de antrenamente și de slăbire.

ProSport a luat legătura cu Gigi Vâlcu, primul antrenor al lui Markovic de la Corabia, cel care îl cunoaște foarte bine pe tânărul internațional.

„Acest copil a muncit foarte mult ca să ajungă la acest nivel și la echipa națională, dar acum văd că a devenit inamicul numărul unu pentru mulți specialiști din fotbalul românesc. Ce a făcut, mă, fraților acest copil?

Voi știți cât a muncit acest copil ca să ajungă până aici? Are doar 20 de ani, voiați să rupă de unul singur norii? Păi voi nu ați văzut că Liechtenstein se apăra pe două linii și nu aveai pe unde să intri? Nu ați văzut că în meciul cu Macedonia, portarul Niță a fost cel mai bun om al nostru?

De bine, de rău, Markovic a încercat poarta și a tras, dar alții, mai experimentați ca el, câte șuturi au tras? L-am găsit acum pe Markovic vinovatul principal, iar de comentatorii partidei cu Macedonia ce să mai spun?

Dădeau în Markovic din cinci în cinci minute. Însă, eu am mare încredere Reghecampf și sunt singur că îl va pune pe picioare pe Jovan la Craiova și îl va trimite de acum la națională mult mai bine pregătit. Aveți un pic de răbdare cu Markovic. Are abia 20 de ani”, a spus Gigi Vâlcu.

„Craiova a greșit la început strategia cu el!”

În continuare, Gigi Vâlcu a declarat pentru ProSport: „Nu am avut niciodată probleme cu Markovic la Corabia în legătură cu kilogramele în plus. Când l-am dat la Craiova, acum șase ani, el avea 1.80 m și 72 de kilograme. Cred că cei de la Craiova au greșit un pic strategia, după ce a ajuns la ei.

Nu trebuia, ca junior, să fie băgat atât de mult la sala de forță și să pună masă pe el. A luat prea mult în greutate, iar acum îi este foarte greu să slăbească. Am înțeles că ajunsese într-o perioadă și la 94-95 de kilograme.

Este foarte mult și trebuie să slăbească. Cred că i-au cauzat și aceste pauze foarte mari din cauza operațiilor pe care le-a suferit la genunchi. Poate că și din acest motiv luase kilograme în plus. Dar vă rog eu să aveți răbdare cu Markovic.

După ce Reghe o să îl pună pe picioare la Craiova, o să vedeți un alt Markovic la echipa națională. Copilul a încercat să facă tot ce poate el în acest moment. Nici nu se cunoștea bine cu băieții din echipă. Nu e ușor să te integrezi din prima la echipa națională. Îl voi ajuta și eu cu tot ce pot și îl voi încuraja în permanență. El ține legătura cu mine!”.

Sursă: prosport.ro