Handbal: Liga Florilor debutează pe 7 octombrie!

0
98

Consiliul de Administrație al FR de Handbal a votat ca startul Ligii Florilor să fie dat pe 7 octombrie, în cadrul unui turneu, locația urmând să fie stabilită în următoarele zile.
Federația Română de Handbal a făcut o adresă către MTS astfel încât întrecerile interne să se desfășoare după sistemul clasic, cu etape pe teren propriu și în deplasare, așa cum se joacă, de fapt, în toate campionatele importante în acest moment. Deocamdată, nu a venit însă niciun răspuns în acest sens. În schimb, MTS a confirmat verbal că sezonul poate începe sub forma desfășurării unor turnee. Bineînțeles, cu respectarea unui regim de cantonament / izolare de 14 zile înainte plus două testări pentru Covid-19.
Pentru Liga Florilor a fost foarte greu de stabilit un program, având în vedere că SCM Rm. Vâlcea și CSM București au ocupate încă opt săptămâni cu meciurile din Liga Campionilor. De asemenea, Dunărea Brăila va intra în Europa League din octombrie, iar Gloria Buzău, din noiembrie. În plus, mai sunt și două acțiuni ale echipei naționale, până la startul pregătirilor pentru Euro 2020.
Având toate aceste date pe masă, Federația Română de Handbal a identificat doar trei date în calendar pentru programarea a șase etape până la Euro 2020, toate sub formă de turnee. Debutul va fi pe 7/8 octombrie, turneul doi cu etapele 2-5 se va desfășura pe 29 octombrie-3 noiembrie, iar turneul 3 cu etapa a 6-a va avea loc pe 18/19 noiembrie. Cu 15 voturi pentru și două împotrivă, Gheorghe Tadici și Remus Drăgănescu, care au fost pentru disputarea etapelor acasă / deplasare, CA a decis ca Liga Florilor să se desfășoare în varianta propusă.